Collegium Civitas university ile Wroclaw University hakkında yorumlar

Collegium Civitas ile Wroclaw Universitesi arasında kararsız kaldım. Yüksek lisans için ikisinden de kabul aldım evet. Biri Varşova biri Wroclaw. İş imkanları beni düşündürüyor. IT'ci değilim, reklamcılık okudum, dolasıyla marketing alanında çalışma deneyimim var. Araştırdığım kadarıyla özel üniversite mezunu iseniz için, firmalar pek ilgi göstermiyormuş. Wroclaw ise daha ucuz, ama Varşova'da konaklamaya para vermeyeceğim. Hangisini tercih etmem gerektiği konusunda fikirlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

Y
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
9
9 CEVAP

Wrocław 'daki devlet/state Üniversitesi olmalı, bahsettiğiniz. Varşova'daki Collegium Civitas da kaliteli bir yahudi Üniversitesi. Kültür Saray'ının içinde birkaç odadan oluşan bir üniversite. Gitmiştim. Wroclaw'daki üniversite ise kendinizi üniversitede hissedeceğiniz bir yer. Tamam Varşova en güzeli benim için. Ama şehirleri değil de okulları karşılaştıracaksak, devlet üniversitesini seçerdim.

S

Evet, wroclaw universitesi. Ama ote yanda, kiz arkadasimin evinde konaklama ve cok daha kolay is bulma imkanlari gibi parametreler var.

Y

O zaman iş değişir iyi şanslar

Said Denizmen 5 yıl

Kendin için en iyisini sen bilirsin

Yilmaz Nizamoğlu 5 yıl

Peki bunun vizeye bir etkisi var mi? Kimisi devlet okulu olursa daha rahat vize cikar diyor, kimisi alakasi yok diyor.

Y

Alakasi yok...

Ibrahim Güveli 5 yıl

Wroclaw bence daha iyi ve üniversite daha kaliteli ve prestijli

K

Ne acidan mesela? Ve bir de, yukarida belirttigim degiskenleri de hesaba kattiniz mi? Yine Wroclaw der misiniz?

Yasar Uzunpolat 5 yıl

Wrocław Universitesi daha iyi ve yuksek kaliteli ders teklif ediyor

Katarzyna Kutluk 5 yıl

Civitas social media marketing'e geliyorum bende bu sene. Wroclaw'ı bende düşünüyordum ama buradan kabul aldım.

B

Vizeni aldin mi?

Yasar Uzunpolat 5 yıl

6'sındaydı görüşmem, henüz çıkmadı bekliyorum.

Batuhan Atağ 5 yıl

Ciktigi zaman buraya cevaplar misin? Benim randevum 21'nde.

Yasar Uzunpolat 5 yıl

vizem çıktı ^^

Batuhan Atağ 5 yıl

Batuhan Atağ red değil di mi?

Yasar Uzunpolat 5 yıl

Collegium ozel, digeri devlet universitesi, devlet universitesinin hem polonyada hem turkiyede daha bir prestiji vardir, fakat Collegium yahudi diyen arkadas anca icini gezmistir, gidip icini gezenden degil okuyandan bir bilgi alman daha mantikli

S

Wroclaw üniversitesi devlet ama ücretli bir üniversite değil mi?

Y

evet. Aynı fiyat ikisi de esasen. Varşovada karar kıldım sanırım.

Y

Hayırlı olsun

Yilmaz Nizamoğlu 5 yıl

Doğrusu Polonya da devlet üniversiteleri özel üniversitelere nazaran daha bir ön planda. Hem eğitim hem kalite bakımından. Ama bu tür konularda en önemli unsur öğrencinin kendisidir. Eğitim kurumları sizlere yol gösterici bir organizasyon olarak görülebilir. Polonyada geçmiş izlenimlerinden varsayarak hangi şehirde okursanız o şehirde iş bulma olanağınız dahada artmaktadır. Eğer Wroclaw da bir üniversite de eğitim gördüyseniz orada bir iş bulmanız daha kolay olacaktır. Ancak Varşova uluslararası firmalar göz önünde bulundurulduğunda diğer şehirlere nazaran daha büyük bir potansiyele sahiptir. Wroclaw öğrenci kenti olsa dahi unutulmaması gereken birşey var o da Varşova başkent ve burada bulabileceğin olanaklar diğer şehirlerle karşılaştırıldığında daha çok. Eğitiminde başarılar dilerim.

M