Merhabalar. Ben esimden boşanmak istiyorum. Ve yasal haklarim nedir öğrenmek istiyorum. 5.5 yasinda kizim 9 yasini doldurmuş bir oğlum var. Annemin evinde oturuyoruz 3 yil öncesine kadar çalışıyordum. Fakat esim ya calismiyor calissa da düzensiz ve dogru düzgün eve katkida bulunmuyordu. 28 ay önce bir araba aldik is yapacak bahanesiyle. Kredinin ön parasini annem ödedi. Sonra yetismedi annem bir kac ay önce yine bi kısım para cekti verdi. Ve bana cocuklara annem bakıyor maddi olarak. Benim su an bir isim ve uzerime kayitli hic bir mulkum yok. Bu arada 1 yıldır cok iyi bir şirkette calisiyor. 2 bin küsür maaşa sigorta yol yemek dahil cocuklarda dahil ozel saglik sigortası var. Beklediği yuksek meblaglarda miraslari var. Aile baglari berbat. Ailesinde yakin oldugu kimse yok. Cocuklara baktiracagi kimse yok. Evde derslerle ilgilrcek standartlarda kenside degil zaten. Ben cocuklarimi vermek istemiyorum.
Saygilar
Eşimden nasıl boşanırım?
Dafne Özaykan
D
6
6 CEVAP
Boşanma davasi açarsıniz nafaka ve tazminat talep edersiniz çocukların yaşı küçük olduğundan velayeti siz alırsınız alınan araba içinde katkı payı davası açmanız gerekli
Peki cocuklari kac yaşından sonra alabilir. Teşekkür ederim
Cocuklarin tercih yapabildigi yas olarak kanunlar 7 yas ve ustunu gosteriyor. Direk siz alirsiniz diyemeyecegim. Ama sartlar degerlendirilir.
7 yas mi cok kucuk değil mi ya
Anne bakımına muhtaç olmazlarsa o zaman duruma göre hakim belirler belli bir yaş yok
Teşekkür ederim
Yasal haklarınızı en doğru şekilde avukatınızdan öğrenirsiniz. İnternetten edineceğiniz bilgiler hatalı olabilir. Hak kaybına uğramamak için bir avukattan profesyonel yardım alınız, ekonomik durumunuza göre baro size ücretsiz avukat tayin edebilir.
Teşekkür ederim genel bilgi icin danismak istedim. Tabi bi avukat tutarim
Yalnız ücretsiz avukat baro atıyor. Mahkeme kazanıldığında baro avukatı ayrıca para istiyor. Ücretsiz olmuyor sanırım. Bu şekilde mi oluyor bu yoksa avukatın inisiyatifin de mi. Böyle bir olaya şahit olduğum için sordum. Daha sonradan eve borç geldi. Bu nasıl oluyor?
Baronun avukat görevlendirdiği durumda karşı vekalet ücreti dediğimiz kanuni vekalet ücreti davayı tamamen ya da kısmen kaybedenden alınır, yine de müvekkilden alınmaz
Valla bu kendi için istediği avukattı. Eve kağıt geldi hatta. Avukat dedi ki biz kazandık o yüzden ödeyeceksiniz dedi. Ödemek zorunda kaldı.
Kazanan kaybedenden alır. Avukatların usulsuz işlemlerini görürseniz mutlaka baroya ya da savcılığa şikayet ediniz.
Usulsuz evet. Bunu özellikle paylaşmak istedim ki, barodan istenen avukatın sonradan yapacağı sürprizlere karşı bilinçli olunması adına. Teşekkürler.
Teşekkür ederim bilgilenmek adina iyi oldu bunu paylasmaniz.