16 aylık bebeğin ateşini düşürmek için alnına bez koyuyorum

16 aylık bebeğimin ateşi 38.8 inip çıkıyor. Bursa tavsiye edilenleri yapıyorum. Limon suyu, soğan suyu, ada çayı, gümüş suyu falan. Sabahtan beri ateşi var. Derecesi inmiyor ama eli ayağı bazen buz bazen sıcak oluyor. Ama başı hep sıcak. Ne yapabilirim başka?
Şimdi limonlu su hazırladım bezle anlına koyuyorum doğru mu yapıyorum?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Bsğırsakları dolumu bebeğin önce ona bakın. Boş değilse önce lavman yapın bir şekilde boşaltın. Sonra bakın ateşe insin mi çıksın mı ne oldun diye.

S

Zaten çoğunluk anne sütü alan bir bebek. Sabah sadece yediği yumurta vardı. Akşam baya kustu yumurtalarla birlikte. Biraz da tarhana içirdim okadar.

Meltem Demirarar 6 yıl

meltem hanım anne sütü alsın önemli değil. Ne zaman en son büyük abdestini yaptı bu önemli. Ayrıca bebeğiniz hasta ne yumurtasi bırakın sütünüzü içsin şifa bulsun.

Sema Baransü 6 yıl

Yumurtayı verdiğimde ateşi yoktu. Büyük abdesini gün içinde bir kez yaptı. Sağ kulaktan ölçünce 38.8 çıkıyor sol 37.8 El ayak kısmı da sıcak. Uyuyor. Emziriyorum sürekli. Mudahale etmeli miyim sizce

Meltem Demirarar 6 yıl

Ben müdehale etmiyorum. Bebeğiniz uyuyorsa bırakın uyusun. Üşüyorsa sıcak tutun bırakın çıksın ateşi o da görevini yapacak. Yok bebeğiniz ateşi varken üşümüyorsa çok örtmeyin üstünü serin olsun ancak bebeği üşütmeyin dikkat edin. Doğal sirkeniz varsa eğer gün içinde balla tadlandırarak verebilirsiniz. Pişmiş gıda vermeyin iyileşene kadar. Soğanı doğrayıp üstüne bal gezdirip sulandığında bu Sudan bir cay kaşığı verebilirsiniz. Antibiyotik etkisi yapacaktır. Fazlasına gerek kalmadan iyileşecektir Emin’im. Bir de siz sarımsak yutun sütünüzle geçsin bebeğe. Ihlamur adaçayı gibi çaylar tüketin.

Sema Baransü 6 yıl

Bala benim de onun da alerjisi var. Üşüyüp üşümediğini anlamıyorum sıcak ama vucudu ara ara ayakları soğuyor. Sadece uzun kollu zıbın vr incepijama var ev sıcaklığı iyi. Örtmüyorım. İnş etklenmez. Sıcağı zaten sevmez. Allah razı olsun bilgiler için. Başında bekleyeceğim bakalım.

Meltem Demirarar 6 yıl

Meltem Demirarar elleri sıcaksa düşecektir. El ve ayakları soğuksa artmaya meyillidir. Korkmayın bol su Ve anne sütü verin yemek yedirmeyin. Kendine gelince de kuzu etli kemik suyuna tarhana yapın iyileşir

Esra Karluklu 6 yıl