3 yaşındaki çocuğun dişi dolgu yapılabilir mi?

Hayırlı günler yeğenim 3 yaşına yaklaştı disi çürümeye başlamış doktor ilerlemeden dolgu yapılması lazım demiş bu durumu yaşayan var mı o yaşta dolgu nasıl yapılacak bu durum hakkında bilgi sahibi olanlar tavsiyeleriniz var mı doğal yollardan tedavi edilebilir mi..?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Benim küçük oğlumda yaşadık aynı sorunu. Önce on dişlerde başladı. Sonra kök dişinde gördüm. Çocuk pediontiste götürdüm. Çok küçük olduğu için ağzını muayene için bile açmadı. O yüzden narkoz vererek doldurdu dişleri. Narkoz almasına gönlüm razı gelmedi ama çürüklerin başka tedaviside yok. Dişleri için narkoz alınca sünnetini de aradan çıkardık. Burda isim verilmiyor galiba. Birde doğal bi macun var çürüklerin ilerlememesi ve dişlerin çürümemesi için doktor onu tavsiye etti. Birkaç doktora sordum onlarda önerdiler. Geçmiş olsun. İlerlemeden biran önce tedavisini yaptırmanızı tavsiye ederim.

G

Allah razı olsun mesenger den yazarmisiniz macun markasini

Esma Dragneel 6 yıl

Bende isim rica edebilir miyim o diş macunun

Feyza Tükenmez 6 yıl

Narkoz beni de tedirgin etti acikcasi ama inşallah ilerlemez daha fazla kıyamıyoruz da

Esma Dragneel 6 yıl

Ben de o macunun markasını öğrenebilir miyim?

Seher Bulet 6 yıl

Lütfen bana da yazarmısınız macunun ismini

Ayşe Eyupoglu 6 yıl

bende macunu ogrenmek istyrm

Rukiye Sertel 6 yıl

Macununu ismini bana da atarmisnz

Remziye Yaşin 6 yıl

Lutfen bana da yazabilir misiniz adini?

Hatice Karacasu 6 yıl

Gc tootmose gibi bir adı olması lazım ama anlatılan gibi çürükleri vs tedavi etmesini bırakın hızını yavaşlatmıyor dahi. Çok küçük bir ürün 70-80 tl civarı içeriğinde bilimum kimyasalları bulabilirsiniz ...

Süleyman Karabakal 6 yıl

Ee o zaman diğer kimyasal macunlardan farkı ne ki? Ekstra kaziklanmakta çabası olsa gerek. Tesekkurler bilgilendirme için Süleyman Karabakal...

Feyza Tükenmez 6 yıl

Peki ne yapılabilir Süleyman Karabakal bey

Ayşe Eyupoglu 6 yıl

Bu herhalde kader olsa gerek. Tam aynı konuda sıkıntı yaşıyoruz. 2 yaş bebeğimin dişleri hızla çürüyor ve oyuluyor, sonrasında en ufak darbede kırılıyor. Kırılan bir dişinin çekilmesi gerekti (sinirler açıkta kaldıgi için enfekte olmustu) ve 4 yer gezdim hepsi uyutularak yapılmalı dedi. En son başka bir fakülte hastanesinde uyutmadan çektiler, çok direndi çok zor oldu ama narkoz almadığı için rahatladım en azından ve diğerleri için de bu hızla çürümeye devam ederlerse aynı kadere sahip olur diye dolgu yapılmalı dediler. Vr gc tooth mousse önerdiler bize de 2 ayrı doktor. Gerçekten çok pahali ama dişlerinin bu halini görünce fiyat hiç gözünde olmuyor insanın. Doğal süt proteininden yapılıyormuş fakat içinde başka bi sürü kimyasal var anladigim kadarıyla. Yine de gercekten ise yarıyorsa kullanmaya raziydim hergün başka bir kırıkla karşılaşmak o kadar üzücü ki. Şimdi napsam hiç bilemedim ise yaramıyorsa hiç anlamı yok. Yerine ne yapabilirim bilmiyorum.

Mordo Celikbas 6 yıl

Sunneti nasil aradan cikardiniz? Ayni hastanede miydi ki

Ayşe Çuvalcioğlu 6 yıl

Mordo Celikbas Allah yardımcınız olsun zor hakikaten

Esma Dragneel 6 yıl

Doktorumuz arasıra kullanın dedi. 7 yaşındaki oğlum da diş tedavisi görüyor. Ona faydası olmaz ama küçük için kullanabilirsiniz çürümelere karşı korur ve ilerletmez dedi. Haftaya randevumuz var bidaha sorarim. Ayşe Çuvalcioğlu hanım dişçinin anlaşmalı olduğu hastanede yaptırdık sünnetinide.

Gülizar Oyar 6 yıl