5 aylık bebeğe hangi mayayla yapılmış yoğurt verilebilir?

Merhabalar degerli arkadaslar. 5 aylik bir kizim var dogdugundan beri haftada 1 buyuk tuvaletini yapabiliyor bazen uzuyor bazen kisaliyor bu süreç. Tahlil yaptirdik ancak temiz çıktı. Bu sorunu yazdığım bir arkadas burayi tavsiye etti sagolsun. Ufak ufak yogurt yedirmeyi dusunuyorum hangisi ile mayalamam gerek yogurdu bebegim için? Baska tavsiyeniz de varsa bilgilenmek isterim.

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

İlk başta marketlerde satılan dadone priobotik yoğurtlardan hanı küçük dörtlü satıliyor ya, onların sadeler bir kere ondan yaptıktan sonra hep yaptığınız bi önceki yoğurdundan devam. Bir akrabanın bebeğı de böyledı ona doktor kuru erik püre yaptırıp veriyordu ama kaç aylıkken ve ne kadar bilmiyorum. Bazı doktorlar biraz Eytinyağına da izin veriyorlar. Geçmiş olsun.

C

Yanlış mi anladım yoksa 5 aylik bebege danone marka yogurt mu tavsiye ediyorsunuz ?

Filiz Beşevli 6 yıl

Hayır yoğurdunu ilk kes mayalamak için ondan bi çay kaşık kadar kullanacaksın bir küçük barak süt için. Bizim torunumuz yoğurda başlarken çocuk doktorun tavsiyesı böyledı.

Carina Kurmus 6 yıl

zaten kombiyotik ve probiyotik maya var. Hazir yogurttan bahsediyorsunuz hazir yogurttan yapilan yogurtlarin 7 mayalama sonrasi normdl yogurt doyleniyoe. Kombiyotik probiyotik maya ile ysptigimiz yogurtlari bile 5 kez maya olarak kullanabiliyorsak dr nin onerdigi yontem cok anlamsiz

Elif Ustundag 6 yıl

Elif Ustundag ben o bahsetınız mayayı burda bugün öğrendım. Benim öğrendim şekilde profesör doktor Yavuz Dizdardan ve onun söyledine göre yaptığımız yoğurt da zaten proıbotik varmış bizi m extradan yapmamış gereken bi şey yokmuş.

Carina Kurmus 6 yıl