5 aylık bebeğe hangi mayayla yapılmış yoğurt verilebilir?

Merhabalar degerli arkadaslar. 5 aylik bir kizim var dogdugundan beri haftada 1 buyuk tuvaletini yapabiliyor bazen uzuyor bazen kisaliyor bu süreç. Tahlil yaptirdik ancak temiz çıktı. Bu sorunu yazdığım bir arkadas burayi tavsiye etti sagolsun. Ufak ufak yogurt yedirmeyi dusunuyorum hangisi ile mayalamam gerek yogurdu bebegim için? Baska tavsiyeniz de varsa bilgilenmek isterim.

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Dunya saglik orgutu unicef ilk 6 ay sadece anne sutu der suyu bile ek gidadan sayar ayrica ek gidayla tanismamks bir bebegi 10 gune kadar kaka yapmamasi normaldir doktorunuz soylemedi mi?

K

En az 7 doktora gittim 6 si 3 gun dedi 1tane si 1 hafta dedi 10 diyen hic olmadi

Zeliha Demirezen 6 yıl

4. Ayimizda da hemsire bebegini susuz birakma su ver dedi

Zeliha Demirezen 6 yıl

Saglik bakanligi emen bebeklerde ilk 3 ay emzik onermez ama emzik ver diyen ebe ve doktorda vad

Kübra Acı 6 yıl

Var

Kübra Acı 6 yıl

Tabi her cocuk bir degil malesef sarilik olduğumuzdan dolayi biz direkt biberon ve mamayla tanistik mesela zamanla emzirmeyi basardim cok şükür

Zeliha Demirezen 6 yıl

Emzirme sanati grubuna uye olmanizi tavsiye ederim

Kübra Acı 6 yıl

Yok su an emiyoruz sadece, cok sukur ilk ayda atlattik o donemi

Zeliha Demirezen 6 yıl

hanımefendi emzirme sanatı grubu katı, anlayışsız ve kendince prensipleri olan, insanları hor gören, annelere yardımcı olmaktansa üzen, (seda hanimi tenzih ederek söylüyorum) egoları tavan bir grup admine tarafından yönetiliyor. Yoğurt ile ilgili dusuncenizi söylediğiniz anda sizi rencide edeceklerinden emin olabilirsiniz. Çok şükür emiyor da bebisiniz. Gereksiz katılmanız. Haydar beyin size bilimsel olarak (bir çoğu kendi çalışması, yıllarını adamış bir araştırmacı) soylediklerini dikkate almanızı öneririm ben.

Şeyda Eyyubova 6 yıl

Canim ben emzirmeye calisirkende istek yolladim su an da ama kabul edilmesim sanırım neyse onemli degil. Haydar bey ve serdar beyin yazdiklarini takip ediyor fikirlerine cok saygi duyuyorum tabi ki cok degerli her soyledikleri. 6 ayda anne sütu haric birsey vermeyin diyenlere de saygi duyuyorum ama biz ilk aylarda mama kullanmak zorunda kaldik bunun bir anneyi ne kadar uzdugunu anlatamam sonuc olarak hic birimiz yavrumuza zarar gelsin istemeyiz onlar en degerlilerimiz

Zeliha Demirezen 6 yıl