5 aylık bebeğe hangi mayayla yapılmış yoğurt verilebilir?

Merhabalar degerli arkadaslar. 5 aylik bir kizim var dogdugundan beri haftada 1 buyuk tuvaletini yapabiliyor bazen uzuyor bazen kisaliyor bu süreç. Tahlil yaptirdik ancak temiz çıktı. Bu sorunu yazdığım bir arkadas burayi tavsiye etti sagolsun. Ufak ufak yogurt yedirmeyi dusunuyorum hangisi ile mayalamam gerek yogurdu bebegim için? Baska tavsiyeniz de varsa bilgilenmek isterim.

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Bence siz kesin alerji diyeti yapin. Arada bir kabiz olmasi normal ama dogdugundan beri sürekli devam etmesi alerji belirtisi. Ustelik yorumlarda karninin şiş oldugunu yazmissiniz. Ne yedireyim diye düşünmek yerine önce "yedirmemeyi" deneyin çünkü yedireceginiz her şey bagirsaklarina yük. Dedigim gibi her türlü süt ürününü yemeyi bir süreligine birakin. Muhtemelen cocugunuzun uykulari ve gün içindeki neşesine de olumlu etkisi olacaktir Zeliha Demirezen

G

oğlum hep öyleydi 15 günde 1 yapar. Allerji belirtisi demek için mukuslu kaka sık kaka deri döküntüsü vsvs birşeyler olması lazım. Anne sütü alan bebek 10 gün hatta erkek bebekler 15 güne kadar yapmayabilir. Sürekli hale de gelebilir ki bizde durum öyleydi.

Özlem Hira 6 yıl

Özlem Hira tabi ki kabizligin tek nedeni alerji degildir, ama ben ihtimaller dahilinde bulundurulmasini öneriyorum cunku besin alerjileri genelde gözden kaciyor. Biz de çok sıkıntı çektik bu yuzden. Saydiginiz belirtilerin hepsi birden olmasi sart degil, kiminde ciltte reaksiyon verip kasinti döküntü yaparken kiminde kusma yapiyor kiminde ise bagirsaklari rahatsiz edip kabizlik, ishal, mukuslu kaka vs. Mesela kizim yumurta beyazi yediginde karni şiş oluyor, biz de bilmeden göbüşlü diye seviyorduk, meger alerjiymis. Yani her alerji farkli, tüm belirtilere gerek yok. Sinsi alerjiler de olabiliyor gluten gibi. Önemli olan farkedebilmek.

Gaps Anil 6 yıl