Akademik hayatta ilahiyat bölümü kadro bakımından kayrılıyor mu?

Ankara Üniversitesi;

Felsefe bölümü akademik kadro sayısı:
8 Profesör, 4 doçent, 3 yardımcı doçent, 13 araştırma görevlisi

İlahiyat bölümü akademik kadro sayısı:
56 profesör, 11 doçent, 20 yardımcı doçent, 14 öğretim görevlisi, 5 okutman, 52 araştırma görevlisi

Akan parayı siz hesap edin. Din egitimi elbette verilsin ama orantisizliga bakin. Şunu da hep merak etmisimdir laik bir ulkede, seriatsiz ve demokrasinin isledigi bir ulkede bu kadar muthis din egitimleri alip ebesinin nınısına kadar profesor yetistirip hala ahlaksizlik ve karaktersizlikte araplarla yarisiyor olmamiz ve bu ahlaksizligi ve dinsizligi de Ataturke baglamalarina sasiriyorum. Demekki dinsizlik Ataturkun sucu değil muslumanlarin Kur'anı bir yerlerinden anlamalarinin suçuymuş. Rehberin Kur'anı elinden alan yok ustelik sen anla diye Elmalili Hamdi Yazira cevirttirmisler. Şuna da çok gulmusumdur Kur'anı eline alip kapagini acmayanlarin acsa bile anlamadan okuyanlarin orani %95 mis. Bu bizzat diyanetin arastirmasi. Siz anlamadiginiz kitaba iman etmeyi nerde öğrendiniz?

com-6kjc26dyuhh990bzhr06.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Bu ulkeden umudum git gide azaliyor

M

Azalmasin nice berbat ulkelerden buyuk gucler ortaya cikmistir. Burda mesele binlerce bu sekilde lider cikarabilmek. Devamlilik lazim. Bu yuzden sizleri yetistiriyoruz

Oğuz Coban 6 yıl

Geçenki Odtü Mezunu abimizin röportajından sonra açıkçası pek bir şey beklemiyorum. Şuanki haliyle bile o abimiz yapamadıysa bizim şuan bir şey yapmamız gerçekten mümkün değil. Ha belki biz o seviyeye geleseye kadar yönetim değişir bilime değer artar işte o zaman başarabiliriz.

Özgün Mftğl 6 yıl

Yüzlerce irili ufaklı devleti birleştirip büyük bir güç olan Almanyayı ortaya çıkaran Otto von Bismarckı neye bağlıyorsun ? 200 yıl önce Ruslarla ilgili tarih yokken şuan etkin güç olmalarını neye bağlıyorsun peki ? Avrupanın karanlık tarihi cahiliyet dönemi bizden daha karanlıkken şuan dünyaya şekil vermelerini etkin güç olmalarını neyle açıklayabilirsin ? Tarihin ne şekilde akacağını bilemezsin sen güçlü adamlar yetiştirip yeni nesili her zaman yetiştirmek zorundasın. Dünyanın en büyük imparatorlugu kabul edilen moğol imparatorlugunun şuanki halini biliyor musun bir avuç insanla çadırcılık oynuyorlar tahmin edebilir miydin böyle bir geleceği ?

Oğuz Coban 6 yıl

En basit örneği Atatürk. Ayağına giyecek ayakkabısı olmayan adamdan sanatçı , mühendis yetiştirebilmiş

Timuçin Utangan 6 yıl