Akademik hayatta ilahiyat bölümü kadro bakımından kayrılıyor mu?

Ankara Üniversitesi;

Felsefe bölümü akademik kadro sayısı:
8 Profesör, 4 doçent, 3 yardımcı doçent, 13 araştırma görevlisi

İlahiyat bölümü akademik kadro sayısı:
56 profesör, 11 doçent, 20 yardımcı doçent, 14 öğretim görevlisi, 5 okutman, 52 araştırma görevlisi

Akan parayı siz hesap edin. Din egitimi elbette verilsin ama orantisizliga bakin. Şunu da hep merak etmisimdir laik bir ulkede, seriatsiz ve demokrasinin isledigi bir ulkede bu kadar muthis din egitimleri alip ebesinin nınısına kadar profesor yetistirip hala ahlaksizlik ve karaktersizlikte araplarla yarisiyor olmamiz ve bu ahlaksizligi ve dinsizligi de Ataturke baglamalarina sasiriyorum. Demekki dinsizlik Ataturkun sucu değil muslumanlarin Kur'anı bir yerlerinden anlamalarinin suçuymuş. Rehberin Kur'anı elinden alan yok ustelik sen anla diye Elmalili Hamdi Yazira cevirttirmisler. Şuna da çok gulmusumdur Kur'anı eline alip kapagini acmayanlarin acsa bile anlamadan okuyanlarin orani %95 mis. Bu bizzat diyanetin arastirmasi. Siz anlamadiginiz kitaba iman etmeyi nerde öğrendiniz?

com-6kjc26dyuhh990bzhr06.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Kur an da " anlamadan okumak seytana hizmet etmektir" yazar ... burdan da anlasildigi uzere seytana hizmet edenlerin sayisi cok fazla ...

U

Hangi ayet acaba?

Kenan Dağcıoğlu 6 yıl

Ayet uydurmayınız.

Enes Bardalci 6 yıl

Enes Bardalci

com-4y699r5lj02nw4sebgdo.jpg

Umut Tunger 6 yıl

com-g4lu51z5tz0z25r0sfb0.jpg

Umut Tunger 6 yıl

Attığınız ayetler Yaşar Nuri'nin kişisel yorumlarıdır. Ayette geçen sözcük "umenniyennehum" temenni ile aynı kökten gelir ve "boş temenni, kuruntu" şeklinde çevrilir. Meal okurken tek meale bağlı kalmak böyle yanlışlara sevkediyor. Bir kişinin Kuran'dan anladıklarını da okumuş oluyoruz. O yüzden önerim okumayı bu şekilde yapmayın.

Enes Bardalci 6 yıl

119 . Ve 120 . Ayetlerde ben bir temenni okumadim ! Ne alaka senin yazdiklarin ile benim attiklarim ... bir yerden alinti olmamasi icin 116.ayetten itibaren okumanizi saglayacak sekilde fotografladim ki 120. Ayette bunu tamami ile destekleyen ikinci ve sabit bir anlatim vardir .

Umut Tunger 6 yıl

Meal midir, tefsir midir ? Bu yazilanlar

Umut Tunger 6 yıl

Ve 123. Ayet yine ayni seyi soyler ve isin cozumunu sunar 124. 125.ayette

Umut Tunger 6 yıl

com-0r8sskiprv5t86g2vms0.jpg

Umut Tunger 6 yıl

com-dk51k9lfspsi9ftvpbn1.jpg

Umut Tunger 6 yıl