Almanya'ya Erasmus ile gelip çalışılabilir mi? Almanca şart mı?

Almanyada erasmusta olup calisan var mi? Almanca sart mi ?

Şevval Zenger
Ş
1 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Sart degil

Dilshod Armutlu
D

80 saat calisma hakkiniz var

Dilshod Armutlu
D

Şart değil, ben Almanca tam bilmeden çalışıyorum mesela, haftalık 20 saat aylık 87 saate kadar çalışabilirsiniz toplamda. Vizenizin durumuna göre değişiklik gösterebilir, benim oturma iznimde yazıyor detaylı olarak çalışma iznim.

Ogün Güçlüoğlu
O

Nerden nasil is buldunuz?

Çağla Ucpınar 2 ay

Çağla Ucpınar mc donalds, online başvurdum

Ogün Güçlüoğlu 2 ay

Ogün Güçlüoğlu Peki saatlik ucretleri nasıl genel olarak?

Ezgi Ozcan 2 ay

Asgari ücret, 8.83€ saatine

Fuad Kdmr 2 ay

ezgi 9.5 Euro

Ogün Güçlüoğlu 2 ay

Deliveroo'da bisikletli kurye olarak çalıştım, saatliği 9 euro. Almanca bilmeden çalışan kişiler de vardı ama almanca bilmen seni daha avantajlı yapıyor.

Talha İrgin
T

nasıl başvurdunuz

Şevval Zenger 2 ay

online olarak sitesinden

Talha İrgin 2 ay

Ben devlet hastanesinde mutfak kısmında hasta yemekleri hazırlığında çalıştım. Hafta içi çalışınca 9€ hafta sonu ve resmi tatillerde çalıştığımda 11€ alıyordum saatine.

Begüm Demırkaya
B

merhaba siz bu işi nasıl buldunuz veya nereden başvurabilirim

Şevval Zenger 2 ay

Almanca bilmezsen kalifiye bir işte çalışma imkanın 0 . Ama almanyada iş imkanı çok fazla .

Sertac Düşkün
S

A2 seviyesinde almancam var ve su an kalifiyesiz bir iste baska yabancilarla calisiyorum, verilen talimatlar almanca ama daha basit oldugu icin halledebiliyorum. Dillerini etkin bir sekilde kullanamadiktan sonra iyi bir is bulmak zor. Ustteki yorum kesinlikle dogru

Erman Aktay
E

Ki şöyle bir şeyde var arkadaşlar, ben alman dili ve edebiyatı okuyorum almancam iyi ve burada daha da iyi oldu, ingilizcem baya iyi, cv’im iyi ama en az 15 yerden ret yedim. Bence en büyük nedeni türk olmak ve 6 ay burda kalıyo olmak. Kimse 6 ay için adam yetiştirmek yada işi öğretmek istemez. Eğer iyi biyere başvuru yapıyosanız en az 1 yıl kalıcam diye belirtin ( kalış süresi ve çalışma izni vizede yazıyo ama uzatıcam dersiniz) . Studitemps, jobsuma ve indeed den bütün işleri bulabilirsiniz ve ayrıca agentür für arbeit ‘ a da gidebilirsiniz size baya yardımcı oluyorlar.

Sertac Düşkün
S

çok teşekkürler

Şevval Zenger 2 ay

Şevval Zenger rica ederim

Sertac Düşkün 2 ay