Kanlı mukuslu kaka burundan arada süt gelmesi ve yüzde kaşıntılı döküntü

Kanli mukuslu kaka burundan arada sut gelmesi ve yüzde kasintili döküntü fazlasıyla kafasinjn içine kadar kizimda sut alerjisi olabilir dediler 1 ayligiz daha diyete girdim bu alerji nasil birşey biz hangi boyuttayiz emziren anne olarak zorlanarak gibiyim 1 gündür diyeteyim ve kakada kan azaldi yüzdeki döküntülerin kizarikligi solmaya başladı sanirim alerji bu

L
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
29
29 CEVAP

Belirtiler alerji olduğunu düşündürüyor. Emzirdiginiz sürece diyet yapmaniz gerek.

Ö

Burundan gelen süt reflü belirtisi reflü de süt allerjisi

S

Emzirme sürecini 2 yasa kadar yapabilen var mi bunu başarabilen

L

Belirtisi kakadaki mukus bağırsakları n süt proteine tepki verdiğini kendini balgam benzeri bir mukozayla savunmaya aldığını gösteriri

S

Ben 10 aydır emziriyorum

S

Alerjiler bağışıklık sistemi hastalıklardır

S

Benim alerji doktorumun bebeği süt alerjisiydi, 3 ay diyete dayanabildim demişti kendisi amerika ve İngiltere'deki süt alerjisi gruplarini takip ediyorum, onlar bizim kadar ugrasmiyor, sütü kesiveriyor, bizde anneler hırslı bu konuda.

Ö

Morele ihtiyacim var

L

Emzirebildiginiz kadar emzirin, anne sütü alerjiyi atlatmasinda ve bağışıklık sistemini geliştirmekte etken. Kolay gelsin.

Ö

Bağışıklık sisteminin en iyi ilacı anne sütü emzirebildiginiz kadar emzirin

S

Şöyle bir yolda izleyebilirsiniz

S

Ama bu beslenme biçimi yatisan allerjiyi alevlendirebilir

S

Yada birikerek anafilaktik şok riski doğurabilir

S

Her çocuğun alerjisi kendine özgü deneye yanila öğreniyoruz hepimizin drlar bile

S

2 yaşındaki kızım ve 10 aylık oğlum da var ikisinin bile tepkileri çok farklı

S

Peki kaç gun diyete bu belirtiler geçer artik kan görmek istemiyorum

L

En azami 2 ay sıkı diyet eğer gecmezse diyet daraltmaya gidilicek

S

Eğer bir çoklu allerji durumu varsa tehsiz edebilmek için anne gözlemi çok önemli

S

Çok sagolun 2 aydan önce herşey tam netlesmeyecek sanirim allah şifa versin evlatlarimiza

L

Seher Abar yukardaki önerinizi silmek zorundayız. Hiçbşrimiz bu sekilde bir yöntem uygulamadık hiçbir doktor tarafından önerileceğini düşünmüyorum. 3 gün emzirmemek yeterli olmayabilir ve hiç gerek yok. 16 ay boyunca katı diyetle emzirdim. Biraz sabır olmalı. Sonuçta hersey evlatlarımızın sağlığı için. Sabır olamıyorsa süt kesilmeli ve besin allerjisi için verilen özel mamalardan verilmeli. Daha da önemlisi bunların hepsi doktor kontrolünde yapılmalıdır.

N

Nuray Sayımcı hanim bebeğin sagligini nasil etkiliyor bu alerji yeterli bilgiye sahip değilim tecrubesizim yardimci olur musunuz

L

Anneye Morel onerisiydi anne motivasyonu emzirmede en en önemli faktör elbette gereken uyarıyı yaparak deneyen daha motive olan insanlar tanıyorum ve bende kimsenin çocuğuna zarar vermeyi istemem.

S

Lavınya Koku daha bebeğiniz çok küçük. Belşrtileriniz allerjiye benziyor. Size ayakta emzirmenizş tavsiye ediyorum. Öncelikle doktorunuzun dediği gibi tüm süt ürünlerini peynir yoğurt tereyağı margarin gibi ve pişmiş olarak yayla çorbası tarhana çorbası gibi içinde süt olan tüm yemekleri beslenmenizden çıkarın. Öncelikle bol sıvı hoşaf mercimek çorbası bulgur pilavı gibi beslenin. Tüm paketli market ürünlerinden uzak durun. Bir gastrolok çocuk alerjisi uzmanı takibine girin. Eğer sadece süt alerjiniz var ise 10 güne kalmadan kakanız düzelir bol bol emzirin. Eğer sütünüz azalırsa besin allerjisi için özel mamalarla beslenmeyi destekleyin. Sadece süt alerjisi ise diyetle birlikte kan mukus kakadan gider döküntünüz azalır bebeğiniz rahatlar kilo alır. Eğer allerjiyse ve diyetinizi yapmazsanız bağırsak zarar görür kansızlık olur gelişim geriliği olur. Bu yüzden bir doktor kontrolünde olmanız şarttır. Eğer sadece süt diyeti ile sonuç alınmazsa yumurta kabuklu yemişler ve bazı allerjik sebzeler de sırayla kesilir. Bu forumda sadece patates ekmekle beslenen annelerimiz oldu. Hersey annenin deneme yanılmasıyla bulunur. Burayı takip ederseniz epey bilgi sahibi olursunuz zaten.

N

Seher Abar anlayışınız için tesekkürler. Grup için yanlış anlaşılabilecek riskli önerileri kaldırmak durumundayız.

N

Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum. Diğer arkadaşların ne yazdığını okuyamadım o yüzden aynı şeyleri yazarsak kusura bakmayın. 1. Çelik gibi sinirleriniz olsun, zira buna her alt açtığınızda, cevrenizdeki herhangi bir kişiye alerjiyi anlatmaya çalıştığınızda ihtiyacınız olacak. 2. Kesinlikle guvenip yol alabileceğinize inandığınız bir dr. Un takibinde olun. 3. Zaman en büyük ilaç, bu yüzden diyete uyup beklemekten başka yapabileceğiniz çok bir şey yok ne yazık ki. 4. Diyette olmak çok çok zor bir şey, ama burayı düşünün ve sizin gibi olan bizler size destek olsun psikolojik olarak. 5. Gerekli testleri mutlaka yaptirin. 6. Burayı takipte kalın.

G

Gerçekten haklisiniz geçer lafini duymak sinir bozucu diyeti agir kimse detayina inmiyor sadece peynir sut ygrt saniyor

L

Oyyy çok zorrr patates ekmek kanszlik gelişim geriliği bol sutume rağmen 800 gram aldik bi aydi diyete basladhmda sutum gidecekti resmen irmik helvasi sağolsun etki etti

L

Güçlü olucam inşallah kizim icin

L

800 gr cok iyi. Kansızlık gelişim geriliği dikkat etmezseniz kanama devam ederse diye yazdım. Allerjinin önemini anlatmak için. Moralinizi sağlam tutun. Allerjlerini bulmaya çalışın.

N