Anlaşmalı boşandıktan sonra nafaka arttırımı mümkün mü?

Merhaba, hukukçularımızın desteği için şimdiden teşekkür ederim. 8 ay önce anlaşmalı olarak boşandık. 3 yaşında bi çocuğumuz var. Bu zamana dek ( yarı zamanlı çalışıyorum çocuğuma bakmak için ) annem ve ben baktık bebeğime. Kira ödeyemediğim için kendi ailemle yaşıyorum. Artık annemin sağlık sorunları var iyice yaşlandı ve bakamayacak. Bunu ona söyledim bakıcı vey kreş için geçinemeyeceği sebebiyle ödeyemem dedi. Nafaka artışı için dava açmak istiyorum. Şartlar değişti çünkü. Avukatla mı hareket etmek zorundayım? Mahkemeye kreş rayiçlerini mi sunmalıyım? Onun Maaşı 3000 tl kreşler 850 950 arası. 1300 gibi nafaka istesem makul mü? Evlenmedi yalnız yaşıyor ve savruk yaşamını ( gece klüpleri bi içkiye 40 tl verip geçinemediğini söylemesi hakkaniyetli değil ) mahkemeye sosyal medya fotoları ile sunabilir miyim? Bu zamana dek ona bakıcı kreş parası verdirtmedim artık sadece bunu ödeyecek kadar iştirak nafakası ödemesi için ne yapmalıym? Benim gelirim onun yarısı kadar. Bordro ile ikimizinki de ispatanabilir .

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Devletin anaokullarina vermeyi neden dusunmuyorsunuz? 140 tl aylik odememiz. 3 bin maas alan birinden 1300 tl nafaka almaniz tek bir cocuk icin haksizlik o kisiye. Geri kalanla o nasil gecinecek? Sizin 1500 maasiniz var 1300 de cocuga alicaksiniz 2800 yapar. Adama kalansa 1700. Biraz hakkaniyetli davranin. 950 tl lik bir krese gitmek zorunda degil cocuklarimiz.

E

Anaokulu değil kreş yaşında ve bulunduğum yerde devlet anaokulu bile 250 tl. Kreşler yazdığım rakamlarda. Çocuk demek sorumluluk demek. Okulunu sağlığını beslenmesini sağlayamayacğınız bir canlıyı ona sormadan dünyaya getirmek çok mu hakkkaniyatli! Ayrıca konu bu değil sorumun cevabı du değil. Hukukçulardan işin yasal boyutunu öğrenmek istedim. Sizin cevabınızın kimseye faydası yok. Ayrıca yorum yazmak zorunda da değilsiniz. Okuyun geçin!

Defne Vellaoglu 6 yıl

Siz kendi çocuklarınız için bana tavsiyenizdeki gibi, şekilde eski eşinizi de düşünerek! Az nafaka alıyorsunuzdur eminim ...

Defne Vellaoglu 6 yıl

Siz 900 tl alıyosunuz nafakayı di mi! Aylarca ödemedi üstelik daha yeni alabildiniz! Dünya küçük nerden tanıyo beni diye düşünmeye başlayın

Defne Vellaoglu 6 yıl

Benimle ne ilgisi var sizin konunuzun =)) konulari karistirmayin. 1.5 senedir nafaka alamadim ben ayni sey degil sorunlarimiz. Ayrica benim eski esimin maasi sizin esinizinkinden fazla. Geriye kalan miktarla gecinebilir yani. 900 tl 3 kisi icin belirlenen nafaka ben tek cocuk icin 1300 tl istemiyorum. Vicdanim el vermez. Ben ise girdigimde 2 kisiye dusecek ve odeyecegi nafaka miktari da azalacak zaten.

Esra Koray 6 yıl

Cok fazla unlem isareti kullaninca hakli olmuyorsunuz bilin istedim. Nafakayi karsi tarafa eziyet etmek icin kullanmamaliyiz. Ben eski esimi de dusunerek 500 er tl den nafaka talep ettim hakim 300 e karar verdi simdilik.

Esra Koray 6 yıl

5-6 bin civari da maası var. Belki daha fazlasidir bilemiyorum.

Esra Koray 6 yıl

1300 TL alamazsiniz basvursanizda. 3 yasindan itibaren devlet anaokullarina alinabiliyorlar. Bulundugunuz ilce de sadece anaokulu olan yerlere basvurabilirsiniz. Ilkokul bunyesindekiler anasinifi ve buyuk cocuklari aliyorlar.

Esra Koray 6 yıl

Birde benim maduriyetimden mutluymussunuz gibi bir tavir sergilemeniz ne kadar cirkin. Yazik bir kere daha sakince dusunun yazdiklariniz hic yakismiyor.

Esra Koray 6 yıl