Ayakkabı kokusu nasıl giderilir?

Gencler botların kokusunu nasıl gecırıyorsunuz sız ya varmıdır ınce bılgıler ?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

• Ayaklarımızı yalnızca su ile yıkanmalı. Sabun, kolonyalı mendil gibi kimyasal malzemeleri kesinlikle kullanmayın. Ph dengesini bozabilir ve bu sebepten flora dışındaki farklı mikroorganizmaların oluşumunu tetikleyebilir.

• Yanınızda muhakkak bir kaç çift temiz yedek çorap taşıyın. Ayaklarınızı düzgün bir şekilde yıkadıktan sonra, ayakları ve ayak parmak aralarını iyice kurulayın. Eğer kurulama işlemini iyi bir şekilde yapmazsanız ayağınız nemli kalır ve mantar üreme riskini arttırırsınız. Ayaklarınızın kuruladıktan sonra temiz çoraplarınızı giyebilirsiniz.

• Terleme ve koku doğal olarak en fazla yaz aylarında gerçekleşir. Günün sonunda ayakkabılarınızı çıkardıktan sonra çıplak ayakla taş ve toprak üzerinde birkaç yüz metre yürüyebilirsiniz. Çıplak ayakla yüründüğü takdirde mantar ve tahrişlere oluşumunu engelleyebilirsiniz.

• Ayakkabıları çıkardıktan sonra içlerinde bulunan tabanlıkları da çıkarın ve bağcıkları gevşetin. Ayakkabıyı hava alabileceği bir şekilde koyun. Ayakkabı içinde birikmiş olan nemi havalandırarak kurutmuş olursunuz. Kış aylarında bu işlemi botların içine gazete kağıdı, nem önleyici kitler veya kurutma kağıdı koyarak da yapabilirsiniz.

• Bolca su içmek vücuttaki kötü kokuları azaltabileceği gibi ayak kokusunu da giderme etkisi vardır.

• Sallama çaydan (yeşil veya siyah çay farketmez) hoşlanıyorsanız içtikten sonra çayın dem kısmını atmayın. Çayı 1 litrelik pet şişenin içinde bir süre ılık veya soğuk suda bekletin. Dem ile beklettiğiniz suyla ayaklarınızı yıkarsanız da kötü kokulardan kurtulma ihtimaliniz vardır.

yukarıda anlatılanlar kokunun oluşmasını engellemek amacıyla yapılan yöntemlerdi. Eğer ayakkabı veya botunuzda koku varsa aşağıdaki yöntem de işinize yarayabilir.


Ayakkabı veya Bottaki Kötü Kokuları Uzaklaştırma Yöntemi

• Marketlerde ve bakkallarda kolaylıkla bulabileceğiniz, kek yapımında vs. Kullanılan karbonatlardan iki paket alın.

• Bot veya ayakkabınızın kuru olduğuna eminseniz ayakkabılarınızın her birine birer paket karbonat döküp ayakkabıyı sallayarak karbonatın iyice yayıldığına emin olun.

• 12 saat sonra ayakkabı veya botun içerisinde bulunan karbonatı silkeleyerek dışarı çıkartın.

• İşlem tamamlandı !

Ayakkabı ve botlarınız bu yöntem ile uzun bir süre daha kokmayacağına emin olabilirsiniz. yukarıdaki hijyen kurallarına uymayı sakın ihmal etmeyin.

Ö