Bakire çıkmayan karısını boşayan erkek

Ankara 4. Aile Mahkemesi, bakire değil diyerek karısını gerdek gecesi babasının evine gönderen ve boşanma davası açan damadı 'tam kusurlu' buldu ve 20 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti...

Bakirelik (!) ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Bakirelik diye birşeyi kabul ediyor ve bunu bir namus değeri olarak görüyor musunuz ?

com-3dyb4o48e3kqxnatv39z.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Zaten evlilik görücü usulü. Yani adamın tek kriteri kadın ve bakire olması. Kadın yoksulluk nafakası istemiş. Muhtemelen kadının ailesi, kadını da bu usulde evlendirecek şekilde hazırlamış. Yani adam saf kan çomar. Mahkemeden ziyade hukukta sorun var. Değişmeli. Bu arada kadının en büyük şansı böyle bir maldan bir gecede kurtulması, düşünsenize ömür boyu evli kaldığınızı.

D

Bir erkeğin yazdığınız şekilde bir kadın istemesi kötü bir şey mi?

Ömer Kepez 5 yıl

Tamamen erkeği ilgilendirir. Herkes çapı kadar aşk yaşar, evlenir.

Derya Serce 5 yıl

Benim çapım ''O'' kadar dar. Ben biraz dar kafalı bir insanım...

Ömer Kepez 5 yıl

Bu sizi ilgilendirir, beni ilgilendirmez.

Derya Serce 5 yıl

Sizin yazdıklarınız bütün erkekleri ilgilendiriyor lakin ve ben de bir erkek olarak rahatsız oldum. Ayrıca toplumsal bir gelenekten 'olumsuzlama' yaparak bahsetmişsiniz.Size bunun hesabını sormak istiyorum müsadenizle...

Ömer Kepez 5 yıl

ömer bey kafanız mı iyi.

Derya Serce 5 yıl

''Evet'' dersem dikkate almayacaksınız.''Hayır'' desem ne olacak?

Ömer Kepez 5 yıl

Ki sabahın şu vaktine gelene kadar hiçbir zararlı madde de kullanmadım! Alkol, sigara, uyuşturucu gibi...

Ömer Kepez 5 yıl

O zaman arapsınız. Çünkü Türk geleneklerinde bekaret yok. Türklerde kadın bakire ise ayrı kelime kullanılırdı ve bekaret şartı yoktu.

Derya Serce 5 yıl

Sarah Sahin böyle

Derya Serce 5 yıl

Ya kadin sevisince ne oluyor onu anlamiyorum.

Sarah Kırkıcı 5 yıl

Arap bunlar. Kadın zaten değersiz.

Derya Serce 5 yıl

Ya birde kadin cinsel kimligi tartisilinca millet bizi grup seks yapiyor felan saniyor ya, sanki o ozgurlugu verince sokakta sevismeyi savunuyoruz

Sarah Kırkıcı 5 yıl

Derya Serce Ben 'Türk Gelenekleri'nde Bekaret' falan diye herhangi bir şey yazmadım. Ben sizin, 'görücü usulü' diye bildiğimiz geleneksel unsuru, aşağılıyor olmanıza takıldım.

Ömer Kepez 5 yıl

''Zaten evlilik görücü usulü'' derken, görücü usulü ile yapılan evlilikleri aşağıladığınızı düşündüm.

Ömer Kepez 5 yıl

ömer bey zaten görücü usulü derken ne diyorum? Zaten görücü usulü hemen boşanmaya kalkmış çünkü AŞK yok. Görücü usulü demek, senin yerine ailenin kendi kriterlerine göre seçmesi demek. Burada erkek veya kadının karakteri ve fikirlerinin önemi olmaması demek. Elinde alışveriş listesi bulunan insanlar demek. Kriterler kadın ve erkek için de belli demek.

Derya Serce 5 yıl

Görücü usulü kadın veya erkeğin evlilik öncesi konuşmasını ayıp sayan kültürlerde (arap, afrika) kendini gösterir.

Derya Serce 5 yıl

Ben ömrümün tamamını geçireceğim adamı bilmek isterim. Konuşsun isterim memleket meseleleri hakkında. Büyük büyük hayallerini anlatsın isterim. Sevişmeme gerek yok, beynini bilmek isterim. Espri yapsın isterim, gülsün. Bakarım gülüşü aydınlatır mı yüzümü.

Derya Serce 5 yıl

Ben bir bireyim, kendi fikirlerim var. Kendi durduğum yer, gördüğüm manzara ailem ile bir olmaz. Peki evleneceğim adam nasıl bir olur? Nihal Seğmen Ömür Özçelik

Derya Serce 5 yıl

Elbette ömer bey. Siz aileniz ile elinizde bir alışveriş listesi ile kız bakmaya gidebilirsiniz. Bu sizin kararınız. Ama üzgünüm. Ben 1400 yıl öncesinin ahlak kurallarına değil, üzerine konuşulmuş, tartışılmış, bilimsel ve psikolojik metodoloji ile yaklaşılmış ETİK değerlere sahibim. Çok daha insanım.

Derya Serce 5 yıl

derya söz bırakmamış söyleyecek

Nihal Seğmen 5 yıl

'Görücü Usulü'nün ne olduğuyla alakalı neler biliyoruz? Bunları konuşalım mı biraz? Bir kere hiç sözlük anlamına baktık mı? Şahsen ben bakmadım. Lakin kendi düşüncelerimi yazmadan önce sözlük anlamını öğrenmek istiyorum şu an! Ve size öncelikle sözlük anlamını yazacağım buraya: http://www.kulturelbellek.com/gorucu-usulu-evlilik-nedir/ Bu 'görücü usulü ne demek' diye aratıldığında karşımıza çıkan ilk sonuç.

Ömer Kepez 5 yıl

Ebeveynlerim görücü usulü evlenmiş. Hakeza bilmediğimiz şeyler değil. Baktım da şöyle bir tam olarak Derya’nın söylediği gibi “uygunluklar” listesi ile ailelerin gençler adına karar alması.

Nihal Seğmen 5 yıl

Şimdi size bir de sözlük anlamını yazacağım.'Görücü Usulü',bir tamlama olduğu için direkt sözlük anlamı çıkmıyor. Lakin;''görücü: Evlenmek isteyen erkek için kız görmeye giden kimse.''demekmiş. Şimdi yazıları okudunuz mu bilmiyorum ama ben bu konuda şöyle düşünüyorum. Görücü usulü bu toprakların önemli bir değeridir. Ve ben hiç kimseye bu toprakların geleneklerine laf ettirmem. Çünkü gelenekler toplumları şekillendiren en önemli unsurlardandır.Ve bir birey, içinde yaşadığı toprakların değerlerine laf edip aşağılama yöntemine başvurursa, o kişi öz değerlerinden kopmuş demektir. Bireyin, kendi öz değerlerinden kopmuş olması ve bu doğrultuda hareket etmesi başka bireyleri hiç bir şekilde ilgilendirmez! Tabi haliyle sizin bu konudaki na: Çizane fikriniz de beni bağlamaz. Ancak mevzu bahis benim kültürel değerlerimi rencide edecek tarzda olur ve bu tutum aleni bir şekilde sürdürülürse ben ona karşı çıkarım. Siz ''Görücü usulü demek, senin yerine ailenin kendi kriterlerine göre seçmesi demek.'' demişsiniz Derya Serce. Lakin şunu da hiçbir zaman unutmayın! Kendi çocuklarının kötülüğünü isteyen 'ebeveyn' yok gibi bişeydir. Ve bir anne baba sizin için birisini uygun görüyorsa emin olun sizin karakteristik özelliklerinizi dikkate alarak bir seçim yapmıştır! Son olarak:''Ben ömrümün tamamını geçireceğim adamı bilmek isterim. Konuşsun isterim memleket meseleleri hakkında. Büyük büyük hayallerini anlatsın isterim. Sevişmeme gerek yok, beynini bilmek isterim. Espri yapsın isterim, gülsün. Bakarım gülüşü aydınlatır mı yüzümü.'' bu yazdıklarınızı öğrenmeme gibi bir imkansızlık yok sanırım görücü usulünde. Çünkü;'görücü usulü' diye bildiğimiz usul, kişilerin-tarafların görüşüp konuşmasını ya da birbirleri hakkında fikir edinmelerine engel değil bildiğim kadarıyla...

Ömer Kepez 5 yıl

Off dikkate alınacak bişi yazsaydınız bari. Laf ediyoruz. Saçma sapan ve anlamsız bir şey. Nasıl engellemeyi düşünüyorsunuz laf etmemizi?

Nihal Seğmen 5 yıl

Siz yerel kalın, biz evrensel değerlere önem veriyoruz. Yeterlilik listesini bağımsız ve aklı başında, özgüven sahibi bireyler olarak “kendimiz” belirlemek istiyoruz. Görücü usulü evliliği maddi değerlere çeken aşağılık bir gelenektir. Damızlık gibi eş seçme durumunun saçmalığını katmıyorum bile.

Nihal Seğmen 5 yıl

Şahsım adına ailemin rızasına da değer veriyorum, ancak bu ellerindeki listeye göre anne-babaların seçeceği bir mal olmadığım gerçeğini değiştirmiyor. Bunu siz kabul edin, biz etmiyoruz.

Nihal Seğmen 5 yıl

Size maddiyattan tek kelime mana çıkaran oldu mu? Size maddiyatın yakınından dem vuran oldu mu? Peki ya size, ben görücü usulüyle evlenmek istiyorum yazan oldu mu? VEYA en önemlisi size 'AŞK'a inanmıyorum diyen oldu MU Nihal Seğmen?

Ömer Kepez 5 yıl

Maddi derken gözlemlenebilir kriterlerden bahsediyordum. Ki verdiğiniz linki kendiniz de okusaydınız orada bahsediyor epey sizin kastettiğiniz manada maddiyattan )

Nihal Seğmen 5 yıl

Yahu savunan sizsiniz. Bana ne hangi yöntemle evlenirseniz evlenin. Sizi itham etmedim. Kendi fikrimi açıkladım. Siz “laf ettirmem” gibi bir iddia ile geldiniz. Ben de ederim dedim. Bu kadar )

Nihal Seğmen 5 yıl

Ederim ve kimse de buna mani olamaz.

Nihal Seğmen 5 yıl

Size gönderdiğim, yalnızca bir kimsenin veya kimselerin görücü usulü hakkındaki fikirleri olabilir ve orada yazılanlar görücü usulünü tam olarak anlatmayabilir.Bu bir gelenek! Ve gelenekler birkaç paragrafla anlatılabilecek sosyolojik olgular değildir. Kaldı ki;bu devirde, maddiyatı ön planda tutmayan kız var mı!

Ömer Kepez 5 yıl

Nihal Seğmen Ettirmem!

Ömer Kepez 5 yıl

Ben modernist bir gelenekçiyim nihal hanım.

Ömer Kepez 5 yıl

Sizin gönderdiğiniz link tam olarak söylediklerim. Görücü usulü damızlık dana seçmek gibi eş seçmektir. Engelleyin bakalım nasıl engelleyeceksiniz?

Nihal Seğmen 5 yıl

Görücü usulünde kızın fikrinin hiç değeri hükmü yoktur diyemezsiniz. Kıza kesinlikle sorulmayan usulü zaten ben kabul etmem! Neyi engelleyeceğimi de anlamadım bu arada...?

Ömer Kepez 5 yıl

Anlamadıysanız boşverin yahu Zaten herhangi bir şeyi de engelleyebiliyor değilsiniz. İyi geceler.

Nihal Seğmen 5 yıl

Kızın fikri usulden sorulur ömer bey. Önemli olan ailenin onamasıdır. Zira kızın daha ilk kez istemeye geldiklerinde gördüğü, iki çift laf etmediği adamda gönlünün olacağını düşünmek en hafif tabirle ahmaklıktır, vicdan mastürbasyonudur.

Derya Serce 5 yıl

Bu arada gönderdiğiniz linklerin tamamı nihal hanım ve benim dediklerimi tasdikliyor, onaylıyor hatta altına imza atıyor. Bu arada görücü usulü geleneğimiz değil. Bakın karacaoğlanlara hep sevgililerine olan aşklarını anlatır. Türklerde rıza vardır.

Derya Serce 5 yıl

Rıza gözetmeyen araplardır.

Derya Serce 5 yıl

Arap geleneklerini türk geleneğiymiş gibi sunmaktan vazgeçin. Türklerde kadın ata biner, hanın yanında oturur, han savaştaysa obanın başına geçer. Bunları size bir Yunan olarak söylüyorum

Derya Serce 5 yıl

Muhammed 'in evliliklerini hatırlayın. Yani övündüğünüz şey asimilasyondan başka bir şey değil. Yazık Türklere. Acıyorum.

Derya Serce 5 yıl

Derya Serce Usulden sorulur diyorsunuz ve konuyu kapatıyorsunuz.Ben yorumlarımın hiçbirinde ne Araplar'dan ne de 'Peygamber'lerden bahsettim. Kızın rızasının veya gönlünün olmadığı hiçbir evlilik;hiçbir toplumda, hiçbir kültürde, hiçbir dini veya siyasi anlayışta ve hiçbir yerde meşru değildir. Ve kızın rızasının olmadığı her türlü birliktelik taciz ve tecavüz olarak nitelendirilebilir. Çünkü;iki insan arasındaki her türlü ilişki karşılıklı rızaya dayalıdır. Yani bir tarafın istediğini diğer taraf da istemelidir. Anlatabiliyor muyum? İslam Dini'nde bile;rıza olmadığı takdirde karı-koca arasında zina olma durumu söz konusu olabilmektedir.Ben yukarıda yazdığım bütün yanıtları, sosyolojik bağlamda değerlendirmeye çalıştım. Lakin siz gelip, burda konuya, dini ya da etnik diyebileceğimiz açıdan, dogmatik bir şekilde yaklaşınca, ben konunun bilimsellikten uzaklaştığını düşünüyorum...

Ömer Kepez 5 yıl

Derya Serce Ayrıca 'Vicdan Mastürbasyonu' derken tam olarak ne kastettiğinizi de anlamadım. Benim bildiğim tek bir çeşidi var o da elle yapılıyor ama...

Ömer Kepez 5 yıl

Nihal Seğmen Teşekkür ederim. Size de hayırlı sabahlar...

Ömer Kepez 5 yıl