Beynimizin yüzde 100' ünü kullanabilir miyiz?

Beynimizin % 100'ünü kullansaydik, kullanabilseydik nasil olurdu ve beynimizin % kaçını kullandığımızı öğrenebilirmiyiz?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Normal insanlar %3-6 arası, Einstein %7, Hz. Muhammed %25.
1980'lerin sonunda yapılan bir araştırmaya göre.

K

Inaniyormusun bunlara binbeşyüz yıl önce yaşamış bir insan için yok beyninin şu kadarını kullanıyordu demek nasıl birşey

Hakan Hediye 6 yıl

beyin 90 lardan sonra açıklanmaya başlayan bir organımız.. O yüzden biraz fazla sallama bir araştırma..

Hakan Pancur 6 yıl

Hakan Pancur 90'lardan önce hiçbir tıbbı araştırma, merak yokmuydu? 2000 yıllık Çin efsanelerini ağzımız açık dinliyoruz! Prof. Fuat Sezgin'in üç ciltlik bir araştırması var; konusunda tektir, 1500'lerden itibaren Auvrupa'nın Kimya ve tıp konusunda hangi bilgileri kimlerden çalıp, Latinceye çevirdiklerini ve tüm dünyaya yutturduklarını anlatır. Sözün özü; insanlar binlerce yıldır "beynin yapısı" ile ilgilenmişler.

Kadir Yaşayan 6 yıl

Hakan Hediye Öğrenmek, bilim şüphe ile başlar. Araştırmanda başarılar dilerim.

Kadir Yaşayan 6 yıl

Kadir Yaşayan o zaman hatırladığım bilgiyi paylaşayım.. 80 lerin sonu 90 ların başında, bir bilim insanı yaptığı araştırmalarla beyindeki sinaps bağlantılarını keşfetti.. Bu ana kadar hiç bir bilim insanının farketmediği sinaps bağlantılarını da fareler üzerinde buldu.. Daha önceleri Einstein’ın beynini inceleyenlerin normal bir beyinle arasında bir farklılık görmemesi üzerine araştırmaların seyrinde bir değişiklik oluşmuyordu, ta ki bu bulguya kadar.. Beynimizin hepsini kullanıyoruz, hepsi farklı işlevler görüyor ve beynimizin güçlü olmasını sağlayanlar da öğretiler arasında kurduğumuz sinaps bağlantılarıdır.. Ben bu kadar yazdım ARAŞTIRMANIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM..

Hakan Pancur 6 yıl