Bıçak koleksiyonundan nasıl dekorasyon yapabilirim?

Merhaba arkadaslar baya bi konu dışı ama elbet guzel fikirler cikacagini dusundugumden yaziyorum. (adminler silmeyin nolur )

Vitrinin içinde sergilediğimiz baya ozel parcalardan olusan bir koleksiyonumuz var. Fotograflarda gorundugu gibi 80 kusur tane bicak, minik kiliclar, bir kac tane daha kucuk parca var koleksiyonda. Sorum şu ki, biz bu vitrini kaldirmak zorundayiz suan ama bicaklari sergilemeye devam etmek istiyoruz. Evin salonunda ne gibi bir sey yapabiliriz ? (Duvara olur, tavana olur, sadece cok yer kaplamamasi onemli.) Guzel fikirler cikacagina inaniyorum, hadi bi el atin.

com-v9ubvrsqflan6tejy1m0.jpg
com-txx9il4l6o12ql0xzx6a.jpg
com-mio5tb2ut6mhx2vj1eq4.jpg
com-12se45q67q7kwacmzd3y.jpg
N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
73
73 CEVAP

Tavana asma. Herhangi bir dusme ihtimali oldugunda zarar gorebilirsiniz. Odanizin bir duvarini bu is icin ayirin derim. Tavsiyem yasam unitesi tarzi bir platform monte edip oraya sabitleyebilirsiniz

Y

Sabitlemeyi nasil yapabiliriz? Buyuk sıkıntı orda basliyor

Nazlıcan Brm 3 yıl

Ufak ahsap civilerini veya tutkal kullanarak yapabilirsiniz. Silikon kullanacaksaniz yapistiracaginiz yuzeye zimpara yapmanizi tavsiye ederim. Puruzlu alan yaratacagindan tutunmasi saglam, mukavemeti guclu olur..

Yiğit Yalçın 3 yıl

Şunları dusunuyoruz aslinda

com-6ds9r7pxvwq3on564cge.jpg

Nazlıcan Brm 3 yıl

Cirtcirtlarda uygundur fakat uygulama esnasinda epey zahmetli olacaktir. Tutkal uygulamasi en basit olan ama o da bicaklarinizda iz birakabilir. O yuzden ilk asama icin soguk silikon tavsiye ederim. Bicaklarinizda iz ve leke de birakmaz..

Yiğit Yalçın 3 yıl

Ille de cirtcirt kullanmak istersen platform olarak yasam unitesi yerine beyaz kopuk veya insaatlarda kullanilan xps yalitim kopugu (mavi - turuncu - pembe - kahverengi vb) alip uzerine daha rahat cirtcirt uygulayabilirsin. Hem daha ekonomik hemde daha pratik bir cozum olacaktir. Senin aklindaki nasil birseyse ona gore cozum uretmemiz daha uygun olacaktir..

Yiğit Yalçın 3 yıl

Silikon iz birakmaz mi bicaklarda ? Odanin bos duvarina kapakli cam dolap yaptirip icindeki raflara yerlestirmekti ilk fikrimiz, ama o da cok yer kapliyor. Bicaklari duvara paralel yerlestirmek daha mantikli. Yani hem de daha estetik gorunur. Guzel fikirler geldi degerlendirecegiz artik

Nazlıcan Brm 3 yıl

Bicaklar suan boyle egimli seffaf bir plastigin ustunde duruyorlar vitrinde

com-2h4j8q4nomkrua804if3.jpg

Nazlıcan Brm 3 yıl

Sıcak silikon kullanirsan iz birakir ama soguk silikon iz birakmaz. Diplomasini bekleyen bir insaat muhendisi adayi olarak tasarimda herzaman en kotuyu hedef alir ona gore tasarimimi gerceklestiririm. Cam stant gorunum olarak daha cazibeli gelebilir fakat herhangi bir darbe veya deprem anında titreşim başladığında ciddi derecede zarar verebilirler. Bu yuzden sabitlemeni tavsiye ederim. Ama görsellikten de taviz vermemen gerekiyor. Peki su amerikan filmlerindeki gibi onlu arkali dolaplardan dusunebilirsin. Ama o da biraz maliyetli olur.. Tavsiyem şu yönde olur. Mavi renk (2.4cm) xps yalitim kopugunu al. Herhangi bir camcıya git ve onu olabildigince buyuk yuvarlak olarak kestirt ve ortasina da çivi geçirebilecek kadar delik açtırt. Bicaklarini uzerine cirtcirtlarla sabitletip onu duvara yaklasik 45 derece aci yapacak sekilde egimli olarak as. Tek duvari isgal edip alanı öldurecegine evin 2 kosesini bu sekilde degerlendirmen olur. Eve gectigimde autocadten ufak bir cizim ile daha rahat tarif edebilirim. Eger vitrin yada showdoor tarzi birsey yaparsan odanin o kismini oldurursun. Daha cok koltuklarin birlesim koselerindeki yerleri sergi alani olarak kullan. Hem daha az yer kaplar hemde daha az ortalikta duracagi icin arz ettigi tehlikeyi minimuma indirgersin..

Yiğit Yalçın 3 yıl

Cok tesekkur ederim cok guzel aciklamissiniz

Nazlıcan Brm 3 yıl