Boşanma durumunda erkeklere yüklenen ömür boyu nafakayı adil mi?

Boşanma durumunda erkeklere yüklenen ömür boyu nafakayı adil buluyor musunuz?
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
89
89 CEVAP

Yoksulluk nafakası ile İştirak nafakası iki ayrı konudur.
Yoksulluk nafakasının haksız olduğu zaten aşikar. Nedenleriyle de yazdık.
Şimdi de iştirak nafakasını ele alalım :

Y

1. Çocuğa para için bakan velisi olamaz.

Yasin Çelebiler 3 yıl

2. Kadın "senin çocuğuna bakıyorum tabiki nafakasını ödeyeceksin" der. Baba ise asla kadına "senin çocuğuna bakıyorum" demez. Kadın da erkek de bilir ki çocuk aslında babanındır. Zaten bir elin parmağını geçmeyecek istisnalar dışında hiç bir baba velayeti aldığı için boşandığı kadından para talep etmez. Ancak kadınlar talep ediyor. Çoğunlukla kadınların velayeti alma nedenleri de paradır.

Yasin Çelebiler 3 yıl

3. İstatistik bilgiler ve araştırmalar baba yokluğu yaşayan çocukların problem olduğunu ortaya koymuştur. Suçlu çocukların %98'i babasız büyüyen çocuklar. İstismara uğrayan çocukların ve ergenlik döneminde gebelik problemlerinin de çoğu babasız çocuklar.

Yasin Çelebiler 3 yıl

4. Evrimsel olarak; primat ve Kemirgenlerde dişilerin sürüye giren yeni alfa erkek için düşük yaptığını, emzirdiği bebeği terk ettiği, öldürdüğü gözlemlenmiştir. Doğa da çocuk babaya aittir.

Yasin Çelebiler 3 yıl

5. Sosyolojik olarak; anaerkil yapıdaki tüm toplulukların nesli tükenmiştir. Nitekim primatlarda da anaerkil yapıda olan bonobolar tükenmek üzeredir. Tüm kadim kültürlerde çocuk babaya aittir ve babasının adıyla anılır.

Yasin Çelebiler 3 yıl

6. Psikolojik olarak; daha çok boşanan kadınlarda görülen #MadeaSendromu bile çocuğun doğal olarak babaya ait olduğunu ispata yeterlidir. Çocuğu işkence ederek öldüren anneler bunu babadan intikam amacıyla yapmaktadır. 7. Teolojik olarak Yahudiler dışında bütün toplumlarda soy babadan gelir ve velayet babaya aittir.

Yasin Çelebiler 3 yıl