Büyük şehirlerdeki hava kirliliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Türkiyede bir yılda ölen insanların 30-32 bini hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklarından ölüyormuş. Uzmanlar İstanbul ve Ankaranın hava kirliliğinden sıranın başını çektiğini açıkladı az önce. Direk orada yaşayanlara önerim hemen o şehirleri terk etsinler dedi. İzmir temiz şehir Diyordum ama İzmir de hava kirliliğinde ilk sıralarda. Bu hava kirliliği esasen de çocukların ve bebeklerin akciğer gelişimini etkiliyor. Ne düşünüyorsunuz bu kirlilik konusunda?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

İstanbul'da heryer inşaat alanı. Yeşili yok edip beton kuleler dikiyorlar! Yıkılacak evler aylarca metruk bir halde bekliyor, kanalizasyon kokuları ayyuka çıkıyor! Sonra yıkımlarda beton tozları çevreye yayılıyor. Ağaçlar solgun, bitki örtüsü çekiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde üç bir yanı denizle çevrili ve içinden boğaz geçen bu kadar güzel ve tarihi bir kenti, bu şekilde bulamazsınız. İstanbul'un havası kirleniyorsa, hep bunlardan! C

Y

londradaki oran daha yuksek Binalardan degil sanayiden zehirleniyoruz yasemin hanim

Halit Çalışal 6 yıl

Halit Çalışal Siz o yıkılan binalardan çıkan tozlarda ne olduğunu biliyor musunuz? Her sokakta en aşağı 5-6 ev yıkılıyor!

Yasemin Terzibaşı 6 yıl

ben insaat muhendisyim yasemin hanim

Halit Çalışal 6 yıl

Halit Çalışal İyi o zaman bilmeniz gerekir.

Yasemin Terzibaşı 6 yıl

bahsettiginiz faktorler zaten var itirazimiz yok ki. Sanayi zehirliyor bizleri

Halit Çalışal 6 yıl

ormanlar yok ediliyor ama istanbul kocaeli arasi ulke sanayisinin yarisi o hatta. Kapitalist duzen bizleri zehirkiyor insaat tozlarinin orani %10 bile degildir

Halit Çalışal 6 yıl

Halit Çalışal Bakın gençsiniz, birşey demiyorum. Ben de ev hanımı değilim. Birşey biliyorum da söylüyorum. Lütfen daha yazmayın, sizin yaşınızdan çok tecrübem var benim. Maksat muhabbet olsun ise, genç bir hanım bulun, ama dediğim gibi ben mesleğimi söylemeyeceğim, olgunluk bende kalsın.

Yasemin Terzibaşı 6 yıl

Yasemin hanımefendi ben de bir ev hanımı değilim derken? Ben ev hanımıyım çok Şükür bilgi ve tecrübeme de güveniyorum. Bu ayrımcılık başlı başına. Kadın kadındır ev hanımı veya çalışan ne fareçkeder. Ev kadınlarını hor mu görüyorsunuz? Ha deseydiniz Ki, benim uzmanlık alanımdır bu o başka.

Hatice Atik 6 yıl

Hatice Atik Elbette öyledir. Bizim okuduğumuz 4 yıllık eğitim artı 3 yıllık master ve 20 yıllık iş hayatı yanında haklısınız. Ama inşaatlarda yıkım sırasında çıkan tozların ve her bina yapım aşamasında ortalığa dağılan yan ürün zehirlerinin ne olduğu ile ilgili olarak bunu yazdım. Ama belli ki siz benden iyi biliyorsunuz ve üstelik sıkıntınız var kii asıl sorun yerine bana cevap vermeyi daha önemli bulmuşsunuz.

Yasemin Terzibaşı 6 yıl

Mütevazilik ne güzel şeydir, ama herkezde bulunmuyor ne yazıkki.

Kadriye Alpoğlu 6 yıl