Çamaşır suyunu nasıl kullanmalı, alternatif olarak ne kullanabilirim?

Aslında alakalı birşey değil ama yardımcı olacağınızı düşünüyordu. Camasir suyu kullanmadığım zaman banyo ve tuvalet sararıyor. Şimdi kullandım mecburiyetten çok kötüyüm gözlerim bile yaşardı. Ne yapıyım temizlik için. Camasir suyunun etkisini azaltmak için ne yapabilirim. Tesekkur ederim.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Ben koca bidonda limon sirkesi yaptım. Limon kabuklarini atmayıp bidonda su hazırlayıp çıkanı attım ve bir su bardagida sirke döküp beklettikten sonra kullanmaya başladım o arada çıkan limanlarda atıyorum ve eksildikce arada suda katıyorum. Bulasiktadetarjanla beraber kullanıyorum kötü kokularida yok ediyor ve temizliğe göre limon sirkesiyle karbonat mutfak yağları. Her yere kullanıyorum

A

Doğal sirke eklediniz sanırım, market sirkesinden maya olmazya..

Özge Anduz 6 yıl

Kendi yaptığım sirke. Zamanla sirkelesiyorda.

Aysel Sarıkışla 6 yıl

Ersağ ve amvay organik sertifikalı ürünler olmayıp, kimyasal içerirler. Çamaşır suyu kadar olmasa da içerik olarak çok uygun bulmuyorum. Sirke karbonat karışımı hem hijyen hemde sağlık açısından çok daha değerli. Her dönem bir kimyasal ön plana çıkarılıp kötüleniyor ve içeriğinde o madde olmayan ürünler pazarlanıyor ancak sadece tek maddenin olmaması o ürünü sağlıklı kılmıyor maalesef. SLS, ALS gibi kimyasallarda çok zararlı. Nefes yoluyla alınan gazlar veya deri yoluyla alınan kimyasallar yediklerimizden daha tehlikeli. Çünkü herhangi bir bariyere takılmadan % 85 gibi büyük oranda kana karışıyor. Evde kendi yaptığınız temizleyicileri öneririm.

Aylin Binay 6 yıl