Çocuğum hastalanınca ne yapmalı, doktor seçimi nasıl olmalı?

Çok uzun zamandır merak ettiğim konulardan Birtanesi. grupta sıklıkla prebiotik besinlerden ve kendi rahatsızlıklarımızdan bahsediyoruz ama benim postum çocuklarla ilgili olsun istiyorum. Mesela 3.5 yaşında oğlu olan bir anne olarak buradaki ebeveynlerin fikirlerini çok merak ediyorum. Birbirimizle fikir alış verişin de bulunalım. Yaptığımız yanlışlar varsa düzeltelim. Sormak istediğim sorular
1. Çocuğunuza doktor seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
2. Çocuklarınız hastalandığında hemen şurup vermeyi mi yoksa gerekli gıdalarla beslyerek vücudun kendini savunmasına izin mi veriyorsunuz .?
3. Ateşten korkuyor musunuz?
4. Evde kontrol sizin mi çocuğunuz mu elinde?
5. Çocuğunuzla arkadaş mısınız yoksa sadece ebeveynleri mi? Daha doğrusu arkadaş mı olmalı yoksa ebeveyn mi kararınız ne? Teşekkürler şimdiden Emek verip yorum yazacak olanlara. Sakın yanlış anlamayın ama bilinçsiz anne baba var gerçekten. Ve bu grupta bilinçli anne babaların, halaların, teyzelerin, dayıların, amcaların daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için var olduğunu biliyorum ve mutluyum.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Yani size saygı duyuyorum ama şahsi fikrimdir ki bu soruların yeri daha çok çocuk kategorileri. Bir de siz zaten soru cevaplarının sınırlarını zihninizde çizmişsiniz "hah benimde kaatettiğim buydu kanka olunmaz, ateş savunma mekanizmasidir vs." Ya onayliyor yada açıklama yapiyorsunuz. Tüm bunlara ilaveten bayanlar da çocuklarının sorumlarina değiniyor laf lafı açıyor falan. Fikrimi tekrarlayayim: Bence burası bu konunun yeri değil.

N

Eleştiriye açığım dedim evet açığım. Ama burası sadece yetişkin sayfası değil böyle bir kriter yok yani bildiğim kadarı ile. İnsnanlar çocuklarının sorunlarını paylaşıyor ve çare arıyorlar. Ben de ordan yola çıkarak bir kaç soru belirledim kendimce. Ha katılırsınız katılmasınız sizin şahsi görüşünüz. Ama çocuk kategorisi kelimesine katılmıyorum onu belirteyim. Benim belirlediğim sorular çok önemli sorular aslında siz belki ti'ye alıyorsunuz ama diğer arkadaşların bu konuda düşüncelerini merak ederek sordum o soruları. Ve yorumları okudukça kendimde özeleştiri yapıyorum veya sadece böyle yapan ben değilmişim diyorum. Bir çocuk yetiştirmek o kadar basit bir konu değil. İnsan yetiştiriyoruz. Giyimine tutun beslenme alışkanlıklarına kadar, psikolojik ve fizyolojik olarak gelişmesine kadar biz ebeveynler büyük rol oynuyoruz. Bir nevi rol model. Ve sadece sağlıklı kafa dan sağlıklı fikirler çıkar. Ve sağlıklı düşünceler de sağlıklı nesiller yetiştirir.

Hatice Atik 6 yıl

Tiye aldığımı da nerden çıkardınız merak ediyorum. Her bir sözcüğü kırıcı olmamak adına seçerek kullandim. Sorularinizin sağlıkla ilgili olanları buradaki sayfa yoneticilerinin de cevaplarken yardımcı olacağı konular ama diğerleri bence bu sayfaya uygun değil. Defalarca aynı tarifler soruluyor diye tekrar sormaktan cekinen biri olarak kanaatim bu yönde. Aslinda cevapları onaylamaniz ya da konuyla ilgili uzmanmissiniz gibi aciklama yapmaniz ilginç geldi. Beni de sizinle hemfikir olan arkadaslardan değil de farklı düşünen biri olarak degerlendirin. Amacım sizi kırmak değil olayın o cirkin kadın atismasina dönmesini istemem. Sonuçta her paylaşımı herkes begenmek zorunda değil. Siz de post sahibi olarak durumu bu açıdan degerlendirin. özeleştiri yapabilen biri olarak bunu anlayacaginizi umuyorum. Sağlıcakla kalin...

Nihal Erişken 6 yıl

Tecrübe ve deneyimlerimi paylaşıyorum bir doktor veya bir uzanmış gibi davranmıyorum. Belirttim yukarıda Da. Okuduklarım, araştırdıklarım ve tecrübelerim. Katılan olur, katılmayan olur kimseye birşey söylediğim yok ki. Kendi fikrimi de kimseye dayattığım yok. Sağlık denilince akla sadece yemek, içmek gelmesin. Fiziksel sağlık önemli evet ama psikolojik sağlık da önemli. Ve Çocuk yetiştirmek için de herşeyden önce biz yetişkinlerin de bilinçli olmaya ve sağlıklı bireyler yetiştirmeye ihtiyacımız var. Cevap vermek isteyen veriyor, eleştiren eleştiriyor. Ama bana uzman gibi davranıyorsunuz yaftasını yakıştırma hiç olmadı. Halbuki, kimseyi kıracak birşey söylemedim şimdiye kadar. Her görüşe açığım.

Hatice Atik 6 yıl

Her görüşe açıksanız benimki de onlardan biri işte

Nihal Erişken 6 yıl