Danıştayın ilahiyat fakültesi mezunlarına din kültürü öğretmenlik yapması kararı

Emsal olusturacak bir karar. Umarim tum branslar icin de bir an once uygulanir. Oncelik kesinlikle Egitim Fakultesi mezunlarina verilmelidir. Adaletin saglanmasi icin bu sart.

com-chekh3trk2jetg6eq5gc.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Gayet doğru bir karardı. Ta ki dkab'ı kapatıp ilahıyat bünyesinde toplayana kadar,, Geleceği kapsamaz ama geçmişten varsa böyle atanamayan dkabçı onu kapsar sanırım.

G

gülcihan hocam ama şu bir gerçektir dikab bölümleri dini yozlaştırmak için bilinçli kuruldu ve bir dönem özellikle mezunları dinden Kuran dan bi haber

Imdat Asci 6 yıl

Ben Dikab mezunuyum hocam hiç de öyle olduğumuzu zannetmiyorum. Dini dersleri ilahıyatta aldık. İlahıyatçıların 4 yılda verdiği Kur'an ezberlerinin aynılarını biz iki yılda verdik. Çok şükür literatür bilgime de güvenirim.

Gülcihan Hazal 6 yıl

özellikle malum dönemi kasteddim hocam

Imdat Asci 6 yıl

Ataist olup din kültürü öğretmeni olanı duymuşmuydunuz

Imdat Asci 6 yıl

Ki şu anda hocam atamaları iyi diye çok farklı düşünce yapılarına sahip ilahıyat fakültelerinde öğrenci var ki mezun olanları da var farkındayım. Ama bu genelleme yapmamızı gerektirecek bir durum değil. Kötüden örnek olmaz, istisnalar kaideyi bozmaz.

Gülcihan Hazal 6 yıl

İlahiyatlarda da başlamıştı hocam bozulma ben Ankara ilahiyat mezun uyum dinden çok felsefe vardı bilinçsiz biri dindar girse dinsiz çıkardı daha sonra işte müdahale edildi

Imdat Asci 6 yıl

Evet o konuda haklısınız

Imdat Asci 6 yıl

Biz kendimizi düzelttikçe her şey düzelir hocam Allah izin vermez. Olumsuz örneklere takılmamak lazım

Gülcihan Hazal 6 yıl

Sistem boşluk kabul etmiyor hocam iyiler görevini yapmazsa kötüler yapıyor

Imdat Asci 6 yıl

Ben ihl de calisiyorum dikap mezunu bi arkadasta bizim okulda ders tamamlamak icin geliyordu bi isim cikinca rica ettim dersime girmesi icin girdi ve ben okukla gelince ogrencilerim veryansin etti hocam x hoca kuran okumayi bilmiyor diye. Hocam ilahiyattaki 4 yilda verilen kuran egitimini 2 yilda nasil verildigi ortada maalesef sizi tenzih ediyorum sadece bi tespitim

Mahmut Edaa 6 yıl

Bunu söyleyerek yalnızca benim değil bizim gibi bölümünde iyi olan insanların hakkına giriyorsunuz.

Gülcihan Hazal 6 yıl

Estagfurullah donanimli kendini yetistirmis olanlara lafim yok yasantilari aktardim

Mahmut Edaa 6 yıl

Öğretmenliğe puanı zekası yetmeyenler formasyon kovalayıp bir ekmek çıkmaz mı acaba peşindeler neymiş efendim dikab ateist yetiştiriyormuş şu kafa öğretmen olacak da memlekete adam yetiştirecek böyle kafalar hak etmediğini alabilme kafasındakiler oldugu sürece bu ülkede feto de bitmez PKK de.

Mehmet Yeşilyprk 6 yıl