Danıştayın ilahiyat fakültesi mezunlarına din kültürü öğretmenlik yapması kararı

Emsal olusturacak bir karar. Umarim tum branslar icin de bir an once uygulanir. Oncelik kesinlikle Egitim Fakultesi mezunlarina verilmelidir. Adaletin saglanmasi icin bu sart.

com-chekh3trk2jetg6eq5gc.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

dikab ilahiyat öğrencilerinin gördüğü eğitimin yarısını bile almıyor, ilahiyat formasyonu 3 ayda almıyor. Kuran okuyamayan arapça ismini dahi soramayan tefsir hadis bilmeyen dikab mezunları mı öncelikli olacak? Yıllar önce dikabı açıp daha sonra açılma sebebinin vizyonsuz din öğreticileri yetiştirmek olduğunu söylediler ki başardılar şimdi de önceliği onlara mı verecekler? Aynı fikrin dönüştürülmüş pancar şekli. Şeker ama, tadına bakınca bundan tatlı yapılır sanıyorsun

S

Icerikte bunlardan bahsetmiyor hocam. Tartismalar dallanir budaklanir. Ben derim ki universitelerin veya bölümün vizyonunu ne bilim yönetmeliğini biz duzenlemedik. Verdilerde dersi biz mi almadık? Ne verdilerse onu geri verdik. Bölümün önünde ki ilköğretim çok şey anlatmalı siz ılahiyat mezunu kardeslerimize. Biz sizin imam olmanıza ne bilim İHL ye atanmaniza bu şekilde yükselmiyoruz. Biliyoruz ki sesimizin çıktığında(gittiğim kurumlardaki gibi) diplomamizi gosterecekler. O halde burda da diploma ile muamele ceksinler. Velhasıl karar geç gelmiş adaletin tecellisi. (Uygulanırsa)! hayırlı olsun.

Selami Akmehmetoğlu 6 yıl

3 ay da formasyon alan sizsiniz biz 4 yil forasyon dersi gördük. Ayrica egitim fakultesi çıkışli gorunsekte ilahiyatta okuduk. Ayni dersleri ayni hocalardan aldik. Sadece ilahiyatin ders saati bizden fazla o kadar. Arapca, tedsir, hadis vs hepsini gördük. Bir cok ilahiyatciyida cebimden çıkarırım tabiri caizse ama onlar gibi havalanmadigimizdan cahil gördüler galiba.

Rumeysaercument Esenlik 6 yıl