Danıştayın ilahiyat fakültesi mezunlarına din kültürü öğretmenlik yapması kararı

Emsal olusturacak bir karar. Umarim tum branslar icin de bir an once uygulanir. Oncelik kesinlikle Egitim Fakultesi mezunlarina verilmelidir. Adaletin saglanmasi icin bu sart.

com-chekh3trk2jetg6eq5gc.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

300bin 350bin fark attik ygs de. Adamlar aglaya aglaya bizle ayni potaya soktu kendilerini. Kimse kusura bakmasin ben sahsen hakkimi helal etmiyorum.

C

Anlamıyorsunuz galiba asil mesele puan değil bir neslin ilimsizlesmesi ilmin içi boşaltılması dikab projesi bunun için atıldı dini eğitim veren bir kişinin Arapca ve ilmi kapasitesinin olmasi gerekli ve sarttir ancak matematik bilmesi şart değildir burada hükümetin yapmış olduğu dikablari kapatıp ilahiyatlari açması sizin kişilel egonuzdan çok daha önemlidir

Ferdi Cenikut 6 yıl

Burada konu dikab larin kapatılmasi değil yerine hak etmeyen kisilerin tayin edilmesi ve hak etmeyen kisilere armagan edilmesi. Ilahiyattakileri bilgi bakimindan ustun olarak gormek belagat yada onun gibi birkac ders mi? Hazirlikta alinan ve bilinmeyen arapcaya mi guveniliyor? Dedigim gibi hakkim helal degildir. Dikab in acilma nedenine katiliyorum ama zamanla degisen mufredatindan habersiz olman beni sasirtmadi.

Cem Kırar 6 yıl

Yerine hak etmeyen kişiler derken herhalde 2014te dikablarin kapatıldığının ya farkında degilsiniz ya da görmezden geliyorsunuz. Zamanla değişen müfredat diyorsunuz ilahiyatlarin aldığı eğitimi küçümsüyorsunuz büyük ironi olusturuyorsunuz. Ayrica ilmi acidan ilahiyati elestirmissin o zaman ben de cevremdeki dikabcilari elestireyim dikab çıkıp da kuranı daha okuyamayan Arapca konusunda adini sormaktan daha öteye geçemeyen örnekleri oldukça mevcut. Bir de konusmalariniz sadece ego kokuyor sanirim bu da dikabin vermis oldugu egitimin neticesi bunu da bu güzel örnek ile taclandiriyorsunuz. Bana atfettiginiz gibi "beni sasirtmiyorsunuz".

Ferdi Cenikut 6 yıl

ferdi bey size saygi duyuyorum 2 yil aöf ilahiyat 2 yilda uzaktanda egitim ilitam sonuç kestirmeden bedavadan başarı gostermeden öğretmenlik. Guzel is hayirli olsun. Her seyi soylemeyelim diyoruz ama görüyorum ki afaroz etmişsiniz hakkiyla yerlesenleri bosa tartismaya da gerek yok her sey alenen ortada.

Cem Kırar 6 yıl