Dişler nasıl güçlendirilir?

Dişlerim uykuda sıkmaktan çatlamış ve diş mineleri zayıflamış
Dişlerimi güçlendirecek hassasiyeti giderecek bir öneriniz varmı
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Süt: Kemiklere olduğu kadar dişler için de kalsiyum açısından önemli bir yer tutan, diş eti hastalıklarına karşı korumaya yardımcı oluyor. Çene kemiğini güçlendirmeye yarayan sütün son zamanlarda birçok hastalığı engellemede önemli rol oynadığı ortaya çıktı.

A

Somon: Diş ve diş etini korumayı sağlayan ve kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağı olan somon balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar, özellikle çocukların diş gelişimine oldukça katkı sağlıyor. Ayrıca, ağız sağlığı için çok önemli besin kaynağı olan D vitamini, somon balığında bulunuyor.

Ahmet Kavascinay 6 yıl

Kuru üzüm: Şekerli besinler, diş minesinin yıpranmasını ve zamanla dişlerin çürümesine yol açıyor. Kuru üzüm de tatlı ve yapışkan olmasına rağmen diğer tatlı besinlerden farklı olarak ağız içindeki bakterilerin gelişimini engelliyor

Ahmet Kavascinay 6 yıl

Peynir: İlk olarak ağzın PH dengesini ayarlamaya yardımcı oluyor. Dişlerde oyukların oluşmasını engelleyen peynir, içeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor ve protein gibi maddeler dişlerde plak oluşumunu ortadan kaldırıyor. Çürüklere karşı koruyup, yeni çürükler oluşmasını engelliyor. Şekerli bir şey yedikten sona ağza atılacak büyük bir dilim peynir, şekerin dişlerinize olan negatif etkisini yok ediyor. Peynir diş minesi için de faydalı.

Ahmet Kavascinay 6 yıl

Portakal: Bağ dokusunu güçlendirerek diş etlerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olan portakal, diş eti iltihabını önlüyor. Aynı zamanda içindeki florun sayesinde, dişin sert tabakasının yapısını geliştirerek, dişleri ağız içinde oluşan asitlere karşı koruyor.

Ahmet Kavascinay 6 yıl

Çilek: Portakal ve diğer narenciye meyveleri gibi C vitamini açısından zengin olan çilek, diş etlerinin gücünü ve bütünlüğünü koruyor. Mevsiminde olgun bir çileği ezerek dişleri fırçalamak, dişlerin beyazlamasına yardımcı oluyor.

Ahmet Kavascinay 6 yıl

Yoğurt: Kalsiyum açısından zengin olan yoğurdun dişlere olan faydaları saymakla bitmez. Kalsiyum, periodontal rahatsızlık dolayısıyla oluşmuş sallantılı ve gevşek dişleri iyileştirmede yardımcı oluyor. Kalsiyum, iltihabı azaltmaya ve diş kayıplarını önlemeye yardım ediyor.

Ahmet Kavascinay 6 yıl

Maydanoz: Ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tükettikten sonra biraz maydanoz çiğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanızı sağlıyor. Bu sayede ise kötü ağız kokusu maydanoz sayesinde hoş bir kokuya dönüşüyor.

Ahmet Kavascinay 6 yıl