Evcil hayvan bakımı nasıl yapılır?

Merhaba arkadaşlar,
Evcil hayvana sahip olanlar bir bakabilir mi? Size söyle bir sorum var, evcil hayvanların (kedi, köpek, kuş, hamster, vb.) beslenme, taşınma ve tuvalet ihtiyaçlarına yönelik karşılaştığınız sorunları yazabilir misiniz acaba?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Benim 5 yaşında tonton bir kedim var. Aslında ev içinde çok büyük bir sıkıntı yaşatmıyor. Kendisini temizlemeyi seviyor, tırnaklarını geçirmeyi sevdiği tek bir yer var o nedenle tırmalama sorunuda çok yaşamıyoruz. Ancak tatillere giderken yanımıza almamız gerekiyor. Uzak mesafeye gidersek arabada strese girebiliyor ve 2-3 gün tuvalete çıkamama sorunu yaşıyor korktuğu için. Uçakla gitme konusunda da yurtdışına hiç çıkarmadık ama yurt içinde uçuşlarda belli bir kiloya kadar izin veriliyor tabi uçuşu önceden rezerve yaptırman ve o uçuşta başka bir evcil hayvan bulunmaması gerekiyor. Bunlar dışında hastalıkları biraz sorun yaratabiliyor. Soğuk havalarda direk karnını üşütüyor ve ilaç desteğine başlamak gerekiyor. Normal zamanlarda da kilo almaması için uğraşmak gerekiyor çünkü asla doymuyorlar ve ne kadar verirsen o kadar yiyorlar, kapları boşsa asla rahat durmazlar ve yemek verene kadar uğraşırlar. Ve kilo almaları böbreklerine zarar verdiği için mümkün olduğu kadar kontrol etmen lazım. Aa bir de tüy kusma durumu var. Eğer çok uzun tüylü bir kedi bakıcaksan kesinlikle düzenli aralıklarla tıraş ettirmeni öneririm. Belli dönemlerde deli gibi tüy döküyorlar ve özellikle yaz başında sıcaktan boyunları çok kaşınıyor ve yara yapabiliyorlar ayrıca uzun tüyler kuyrukta yağlı kuyruk hastalığıda yapabiliyor. Ve midesinin rahat olması, tüy kusmaması onu dışkıyla atması içinde pastaları var onlardan vermek gerekiyor. Kısırlaştırma konusuna herkes farklı bakıyor. Benim oğlumu normalde kısırlaştırmak gibi bir düşüncem yoktu ancak annesinden geçen bi rahatsızlığı olduğu için yeni yavrularda da bunun olma ihtimali olduğunu öğrendim ve kısırlaştırmaya karar verdim. Ama bakabileceğine inanıyorsan bence kısırlaştırma. Ve normalde yıkanmayı sevmezler ama birkaç ayda bir yıkanmaları iyi oluyor özellikle uzun tüylülerse çünkü çok fazla kendini temizleme şansı olmuyor tüyleri çok uzadığında. 5 senedir bizimle ve ben şimdiye kadar midesini üşütüp tuvalete gittiği zamanlar dışında kendisinde ve evde herhangi bir kokuya rastlamadım. Eve gelen kimsede kendisini görene kadar kedi beslediğimizi anlamıyor çünkü herhangi bir kokusu yok.
Bütün bunların dışında bence bir evcil hayvana sahip olmak muhteşem bir duygu. Keşke daha fazlasına bakabilcek gücüm olsa diyorum bazen. Umarım yardımı olur

Z