Evliliğin amacı nedir? seks midir?

Ne tür bir evlilik yaptınız bilmiyorum aşk mı, mantık mı vs vs ama asıl soracağım soru sizin evliliğinizin temel direği seks mi? Seks olmaz sa olmazınız mıdır.

Bana göre sağlıklı bir evliliğin temel taşı sekstir. Türk toplumunda özellikle de şimdiki gençler kişisel tespitime göre evliliği düzenli seksten ibaret görüyor.

Kimilerine görede evlilik düzenli olarak kol gibi fatura ödemekten ibarettir.

18:00 eve geliş
19:00 yemek
20:00 seks
23:00 istiklal marşı
00:00 kapanış

Çayınızı kahvenizi alın gelin tartışmaya.

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Benim icin evlilikte seksin onemi % 10 bile degildir. Evlilikte esas problem evlilige ragmen ozgur kalabilmek, evliligi ozgurlestirebilmektir. Toplumdaki en onemli problemlerden biri evliliklerin kole sozlesmesine donusmesi, fedakarligin tahammul ile yer degistirmesidir. Kac insan sirtini donup kolay bir sekilde evliligini terk edebilir? Terk etse bile mutlu olabilir? Uzerimizdeki baski o kadar fazla ki evlilikte cinselligi dusunecek motivasyon kalmamakta insanlarda. Bir de sunu kesfettim. Evlendiysen ve cocuk sahibi olduysan daha hizli yaslaniyorsun. Farkindaligin dusuyor ve koleligin artiyor. İzafiyet teorisi gibi resmen. Bunu olumsuz anlamda soylemiyorum. Yalniz olmamak, cocuk sahibi olmak, sevmek sevilmek guzel. Guzel olan seyler cabuk tukenir felsefesi kafamda yer etmekte ve farkindaligin ust surumunu kesfedememekteyim.

M

Zor hayat şartları motivasyonu düşürüyor katiliyorum. Ama benim anne olduktan sonra özellikle farkındaligim ve mücadele gücüm nerdeyse 5 kat arttı.

Dilek Yücaaktaş 6 yıl

Sevişmezsem evlenmem ben ya

Nihal Seğmen 6 yıl