Evliliğin mantığı nedir?

Kadınların 40 yaşından sonra hamile kalamıyor. Kalsa bile çok büyük risk doğum yapmak, hayati olarak. Erkek ise 40 yaşından sonra azar diye laf var biliyorsunuz. O zaman soruyorum size evliliğin mantığı nedir? Çocuk yapıp, onların hatıralarında bir parça olmak mı? Kadın erkeğin ihtiyaçlarından birini karşılayamaz hale gelince, erkek başka kadınlara yönelirse suçlu olur mu bu durumda?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Ben olaylara realist yaklaşmayı seviyorum. Siz hayal dünyanızda yaşattığınız ütopyada ki karakterlerin özelliklerini anlatıyorsunuz. Ben de gerçek hayatta gördüğüm tecrübe ettiğim şeyleri aktarıyorum. Birbirimizi bu noktada anlamıyoruz. Erkekler aldatır, aldatmayan erkek yoktur. Gerek gözleri ile gerek cinsel olarak bir şekilde yapar.. Aldatma sebeplerinden biriside çocuk ister kadın kısır olur yapamaz veya 2., 3. evliliğini yapmış 40 yaş üstü bir erkek çocuk yapmak ister kadın o yeteneğini kaybettiği için deneseler de olmayabilir. Bu da yine aldatmaya yol açar. Hiç mi evden çıkmıyorsunuz hiç mi şehir şehir dolaşmadınız öyle dümdüz mü yaşadınız? Hayat tos pembe değil arkadaşlar böyle şeyler oluyor alalen ve olmaya da devam edecek. Ben bu soruyu benim düşüncem olarak atmadım buraya. Kaldı ki aseksüel bir insanım böyle bir sorunum olamaz. Onaylanmama korkusu ile yaşıyorsunuz hepiniz. Biraz mert olun kendi düşüncenizi korkmadan söyleyin. Sonuçta burası bir sorgulama platformu. Düşüncelerimin saygı görmemesini veya sorduğum sorulara dalga geçilerek cevap verilmesini istesem gider Din Platformlarına üye olurdum. Ateistin, sorgulayanın geri kafalıları buraya mı toplanmış yoksa ülkemizde sorgulayan kesimi sizin gibi insanlar mı oluşturuyor bilmiyorum ama benim aradığım ve umduğum bu değildi.

M

Kadınlar aldatmaz öyle mi dibine vuruyorlar hey gidi hey. Erkeklerden biraz daha zekice yapar kadınlar bu yüzden pek duyulmaz. Ama emin ol kadınlarda en az erkek kadar aldatır. Erkek fırsat bulduğu için, kadın istediği için. Daha planlı projeli yapar hemde.

Derya Pamukçu 6 yıl

aldatmayan erkek yoktur nasıl bir genelleme yahu. Tüm erkekleri tanıyor musunuz? Asıl sığ düşünceli olan sizsiniz. Aseksüel olduğunuz için cinsel birliktelik yaşayan her insanı bir azgın olarak görüyorsunuz sanırım. Çevrenize bakarak büyük çıkarımlar yapamazsınız. gayet söylüyorum açık yüreklilikle. İsterse kimse beni onaylamasın çok da umrumda buradaki insanların beni onaylamasıç aldatmak tamamen şerefsizliktir. kendine güvensizliğin en açık göstergesidir. Bir insan ancak kendine güvenmiyorsa yalnız kalmaktan korkarsa aldatır sebebi de elimin altında biri dursun düşüncesi. Karakteri sağlam olan insan karşısındakine söyler seni sevmiyorum istemiyorum diye sonra gider istediğini yapar. Hele evli olanlarınki tamamen acizlik. Düzenim bozulmasın ama istediğimi yapayım. Bir tarafın yiyorsa o düzeni bozar gönlün kimi istiyorsa ona giderdin. Kadın ya da erkek aldatan şerefsizdir.

Merve Coşkuntuna 6 yıl

Ben aldatan şereflidir mi dedim? İnsan gibi okuyup insan gibi anlasanız şu yazılanları gerek kalmayacak bu konuşmalara.. Aldatmayan erkek yoktur diyecek kadar çok yer gezdim çok insan tanıdım. Boş beleş konuşmak harcım değildir sizin aksinize.

Mehmet Sernades 6 yıl

ay şu çok yer gördüm çok kişi tanıdım olayını da hiç anlamıcam. Sanki tüm memleketlerdeki tüm erkekleri tanıyorsunuz. Kendiniz dışında herkesi boş beleş konuşuyor olarak görmek de büyük megalomanlık. Bence siz önce bakış açınızı değiştirin size şerefli diyorsunuz dedim mi hayır ben kendi fikrimi söyledim. Bu şekilde gören herkesi asıl fikirlerini belirtmekten korkan insanlar olarak yorumlamışsınız ben de hiç umrumda bile değil diyorum. ben de aldatmayan birçok insan tanıyorum. O zaman ben de kimse aldatmıyor diyim? Aldatmanın cinsiyeti yoktur. Şerefle ahlakla karakterle alakası vardır. Asıl sıkıntı zaten sizin gibi çok bildiğini zanneden insanlar.

Merve Coşkuntuna 6 yıl

Kendi düşüncelerini savunan insanlara saygı duyarım. Onaylanmama korkusu yok sizde de belli ki. Takdir ettim.

Mehmet Sernades 6 yıl