Evlilik gerçekten gereksiz mi?

dünyadaki en lüzumsuz şey evliliktir bana göre.

uzun süre giden romantik ilişkinin ardından işi imzaya bağlayıp, kurumsallaşma sürecine gidiliyor bana göre. Türkçesi;yalnız kalmayalım, tek ölmeyelim, gerekirse çoğalalımın sözleşmesi.

yakından tanıdığım birinin, boşanma yıldönümünü 8 yıldır aralıksız hatırlayıp kutlamasından dolayı bu müessenin ne kadar gereksiz olduğunu daha da iyi anlamaya başlıyorum.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

“Yalnız kalmayalım, tek ölmeyelim, gerekirse çoğalalım.” Bir ilişkiye başlamak da bu fikirlere dayalıdır. Dişi ve erkek arasındaki ilişki ise sonradan ortaya atılan bir fikir değil, varoluşsal bir özelliktir. Evlilik birliği ile anayasal düzen üzerine kurulmuş devlet bünyesi altında tarafların öncelik olarak kişisel hakları korunmaktadır. Asıl amaç budur. Hakkın korunması ve toplum düzeni. Üreme konusuna gelmek gerekirse de; evlilik birliği içerisinde doğan bir çocuğun toplumsal kabulu tarih boyunca her zaman daha kolay olmuştur. En önemlisi ise üstsoyun belli olması neticesinde altsoyun da birtakım hakları korunmaktadır. Ayrıca evlendiysen ölene dek aynı kişi ile evli kalacaksın diye bir durum söz konusu değildir. Birlikteliği devam ettirmeyeceklerine dair kanıya varan çiftler boşanmak için mahkemeye başvurabilir. Boşanma sonucu medeni durumunuz tekrar ‘bekar’ olmaktadır(!).

J

Tekrar "bekar" olunmuyor. Toplumun gözünde "dul" oluyorsun. Aslında sizde toplumun bu konuda ki yargılarını biliyorsunuz. Anlatmama gerek yok.

Burak Warner 6 yıl

“Toplum ne der?” diye düşünen bir insan sıradan bir ilişkiye başlarken dahi yüz kere düşünmeli o halde. Taraflar arası ileri samimiyet, öpüşmek, sarılmak, cinsel ilişki gibi eylemler toplumun bir kesimi tarafından uygun görülmemektedir. Demem odur ki “Toplumsal yargılara” bel bağlayan birisi evlenmeyi düşünmüyor ise(saçma buluyor ise) yalnız kalmaya mahkum kalacaktır posttaki söyleme göre. Doğanın kanunu gereği üreme içgüdüsüne bağlı birliktelik temelli konuşuyorum bense. Yazılı kanunlar, örf ve adetten üstündür. Kişinin medeni durumu bekardır. Bunu belirleyecek olan kıstas dedikodu değildir.

Janset Fictus 6 yıl

Eh.. Bu konuda haklısınız gerçekten.

Burak Warner 6 yıl