Evlilik gerçekten gereksiz mi?

dünyadaki en lüzumsuz şey evliliktir bana göre.

uzun süre giden romantik ilişkinin ardından işi imzaya bağlayıp, kurumsallaşma sürecine gidiliyor bana göre. Türkçesi;yalnız kalmayalım, tek ölmeyelim, gerekirse çoğalalımın sözleşmesi.

yakından tanıdığım birinin, boşanma yıldönümünü 8 yıldır aralıksız hatırlayıp kutlamasından dolayı bu müessenin ne kadar gereksiz olduğunu daha da iyi anlamaya başlıyorum.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Evliliği seven bi erkek grubu var.. Bir zamanlar benim de maalesef dahil olduğum.. Şimdi bunlar genelde üniversite mezunu tiplerdir.. Fakültede kızla tanışırlar ya da iş hayatlarında.. Zaten orta sınıf piskolojisyle büyüdükleri için aman oğlum işe gir, ekmeğini kazan bir de namuslu kız bul çocukların ve ailenle mutlu olarak yaşa diye diye kafaları skilmiş olarak büyümüştür..

Hayattaki tek mutluluğun bu şekilde olacağına inanmış zavallılardır..

İşe girerler ve akabinde evlenip onları ömür boyu mutlu edeceğini düşündüğü eşleriyle evlenirler..

Mutluluğu bu şekilde yakalayacağını sanarken kendilerini akşam iş çıkışı ebesi skilmiş halde markette ev için eksikleri alırken fiyat etiketlerini kıyaslarken bulurlar..
Eve giderlerse şanslı hisseder kendini çünkü karısının ailesini ziyaret etmemişlerdir o akşam.. Ama evde pat diye kayınvalidesini veya kayınpederini bulabilir.. O zaman içinden güzelce "şansımı skim" der ve kayın validesine hoşgeldiniz diye sırıtır..

Karısı zaten baş dırdırcıdır.. Ben sana bunu mu al dedim.. Şunu al demedim mi diyerek adamın ebesini skmeye devam eder ve bu erkek hayatını en iyi ihtimalle bu şekilde sürdürmeye devam eder.. Ya da boşanır ve eski karısı için ömür boyu nafaka öder..

Zavallım evlenmeden önce mutlu olmanın aslında dünyayı gezmek olduğunu.. Motorsikletle bilmediği şehirleri turlamak olduğunu.. Crossfit yapmak olduğunu.. Birbirinden güzel hatunlarla günü birlik takılmak olduğunu.. Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılmış yerel vodka ve viskileri tatmak olduğunu, İngiliz ve Alman dünya güzeli bebek gibi hatunlarla kaprissiz sevişmek olduğunu bilse evlenir miydi..

Yok canım evlenirdi di mi.. Kayınvalide ve kayınpeder dırdırı çekip, seks hayatının bittiği bir kadınla bir ömür yaşamaya devam ederdi değil mi..

Z

Göreceli bir durum bu ama genel anlamda katılıyorum

Can Sekban 5 yıl

Babamın evlendikten sonra evimi ziyaret ediş sayısı bi elin parmaklarını geçmez.. Dibine kadar özgürlükçü bi insanım.. Ben burda kendi naçizane tesbitimi yaptım ve cinsiyet olarak üstüne basa basa erkek diye vurguladım.. Ha evet alman ve ingilizler öyle erkeklere bayılıyor ve kahkaha atarak söylüyorum gram kaprisleri yok..

Zafer Tanyeri 5 yıl

Ya hu iki paragraftan benim otuz yıllık hayatım ve 3 yılı evlilik olmak üzere 7 yıllık ilişkimi analiz edip seni zerre önemsemeyen birisine küstahlık boyutunda kaba nasihatler ediyosun ya.. Güldüm..

Zafer Tanyeri 5 yıl

Seyda Nur Evlilik yapmıyor, kendisi gibi düşünen kadınlar ile birlikte vakit geçirip zaman geçiriyor dünyayı geziyor (veya gezmek istiyor) kimseye zararı yok bence gayet mantıklı

Can Sekban 5 yıl

Seyda Nur Aynı zamanda evlilik özgürlüğü cidden kısıtlıyor

Can Sekban 5 yıl

Zafer Tanyeri Bunun yanı sıra anladığım kadarı ile 3 yıllık evlilik seni baya bezdirmiş abim fakat her kadın ve onların ailesi aynı değil bana sorarsanız her birinin kendince zorluğu ve güzelliği var

Can Sekban 5 yıl

O kadın şu an yok ve daha az bulaşık yıkıyorum.. Saçma sapan tespitlerinle yorumumun ırzına geçmek yerine geç postun altına evlilikle ilgili negatif ya da pozitif düşüncelerini yaz.. Nasıl benim evliliği yerin dibine vurmam senin görüşünü değiştirmiyorsa senin şu dediklerin de bende zerre değişikliğe neden olmuyor..

Zafer Tanyeri 5 yıl

Seyda Ya tabiki zaten en üstte ki yorumumda genel anlamda yazmamın sebebi bu ben şahsen evlenmek isterim tabi ileride ne olur bilmem ama her gece farklı kişiler ile olmak pek benlik bir durum değil ben aile kavramına önem veren birisiyim ve ailem olmadan hayatın pek bir tadı tuzu yok

Can Sekban 5 yıl

Yaşanmışlıkların trajikomik bi analizi bu can.. Yoksa herkesin ailesi en değerlisidir.. Aile yapısına bi hakaret yok yorumumda sadece ziyaretlerin misafirlikten çok evsahibi gibi yapılması..

Zafer Tanyeri 5 yıl

Bi sn ya.. Sen o market ürünlerinin de ne olduğunu bilmiyosun.. Ya sen benim hakkımda hiç bişey bilmiyosun.. İnsanları tanıma konusunda yeteneğin yok ama yanlış tanıma konusunda accaip başarılısın..

Zafer Tanyeri 5 yıl

Senin tartışma yapabilecek empati ve hoşgörüde biri olduğuna inanmıyorum şahsen..

Zafer Tanyeri 5 yıl

Niyetim tartışma başlatmak değil zaten farkındaysan ilk sözü söyleyen sen olduğuna göre son sözü de benim söylemem gerekir.. Hani haberin var mı bilmiyorum ama ben eşitliği de savunan bi insanım..

Zafer Tanyeri 5 yıl

Evlilik kadını kısıtlayan ömür boyu eşinin çocuklarının ve eşinin ailesine surat dahi asmadan ömür çürüten bir kurum erkekler için sadece çalışmak kadın hem evde hem de dışarda çalışabiliyorken erkeğin sadece çalışmasından yakınması kadar komik bişey evli olmasa da hayatını sürdürebilmesi için zaten çalışacak kadının hayatının kısıtlanması çoluk çocuğa karışması kendine ayırdığı vaktin kısıtlanması etrafında arkadaşının kalmaması çünkü vakti olmaması iyi bişey mi eşi arkadaşları ile buluşup barlara gidebilirlerken kadının arkadaşları ile akşam barda buluşması mümkün mü evde çocuklar varken o kadın orada rahatça eğlenilecek mi tabi ki hayırrrrr evlilik erkekler için çok güzel

Selin Bakoğlu 5 yıl