Evlilik insanı değiştirir mi?

Evlendikten sonra siz mi değiştiniz, eşiniz mi, İkinizde mi değiştiniz veyahut herhangi bir değişiklik olmadı mı?
Evlilik değişikliğe sebep mi olur?

J
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Çok merak ediyorum, çocuk olduktan sonra ilişkiniz nasıl bir hal alıyor. Mesela bizimki iyice kötüleşti. Çocuk yüzünden minik minik atışmalar varken, bir çığ gibi büyüyüp, birbirimize psikolojik zarar vermeye başladık. Mesela; bizim çocuğumuz ASLA evi kirletemez, ASLA yemek yerken hata yapamaz, çatal bıçağı tutmak, ağzından bişey düşüremez, ASLA gürültü yapamaz, ağlayamaz, bağıramaz, hareketli olamaz, ASLA düzensiz olamaz, ASLA koltuğa yatamaz, şımaramaz vs. Vs.. Çocuklarda şuan büyük 6, küçük 4 yaşında, ikiside erkek.

J

Bu kuralları koyan eşiniz mi, siz misiniz?

Gülşen Güzelşemme 6 yıl

4 çocuk annesiyim gayet çocuklarımı rahat bırakıyorum. Bırakın ev biraz dağınık kalsın. Kıracak dökecek çocuk bu bu şekilde büyüyecek. Ne olacak sanki hayatta hiç birşey çocuğumdan onemli değil. Bir daha küçülmeyecekler.

Mehri Erkerr 6 yıl

Gülşen Güzelşemme eşim aşırı kuralcı.

Jale Ulutaş 6 yıl

Mehri Erkerr çok haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum.. Bir daha asla o çocukluğun geri dönüşü olmayacak. Çocuk çocukluğunu yaşamalı. Ben gözlemci ve esneğim. Olması gerekenleri göz göze gelerek tatlı bir dille anlatıyorum. Ama eşim herşeyi alt üst ediyor. Bir anda fevrileşiyor. O yüzden ben çok üzülüyorum.

Jale Ulutaş 6 yıl

Evet malesef üzücü bir durum ne deyim Rabbim size sabır versin kolay değil

Mehri Erkerr 6 yıl

Amin sağolun çok teşekkür ederim.. Şuan ihtiyacım olan tek şey bol bol sabır, sabır, sabır..

Jale Ulutaş 6 yıl

Jale Gedik Yılmaz hanım, yavaş yavaş esnetmeye çalışın bence. Benim eşimde ilk başta öyleydi yavaş yavaş ortayı bulduk. İnsan mutluluğun ne eşyada nede düzende olmadığını anlıyor zamanla.

Gülşen Güzelşemme 6 yıl

Gülşen Güzelşemme hanım çok teşekkür ederim. ---- Çok haklısınız, bende ortayı bulmaya çalışıyorum. Zorlanıyorum bazen. Ben 37, eşim 46 yaşında. 9 yıllık evliyiz. Eşimde çelik gibi inat var, esneklik sıfır. Ona göre, her davranışı, her söylediği kesin doğru. "Çocuğu nasıl eğitirsen öyle olur" felsefesini savunuyor. Köy şartlarında doğmuş büyümüş, 14 yaşına kadar. Kendi çocukluğundaki gibi, yani ona yapıldığı gibi yetiştirmeye çalışıyor çocukları. Yemek konusunda hemen Afrika'daki çocukları örnek veriyor, açlığı susuzluğu öğrensinde ekmeğin kıymetini bilsin istiyor.. Tamam kabul ediyorum bu çok doğru teoride, ama pratikte sorun çıkıyor. Çocuklar anlayamıyor, gözünün önündeki çikolatayı neden yiyemediğini?

Jale Ulutaş 6 yıl

degişmezler arkadaşlar... Salın iplerini gitsinler sonra cok pisman olursunuz hayat biter ömüt bitet bunların huyi degismez... Tecrube ile sabit.. Allah kolaylık versin

Aliye Gemalmaz 6 yıl

afrikadakiler bizi ilgilendirmez biz turkiyede yasiyoruz o cocuk turk arkadaslarınin arasinda yetisiyor.. Cocuklarin psikolojisini daha fazla bozmasim

Aliye Gemalmaz 6 yıl

Evet, doğru haklısınız.

Jale Ulutaş 6 yıl

kolay gelsin arkadasim allah en az bana verdigi kadar sizede sabir versin..

Aliye Gemalmaz 6 yıl

Çocuk psikolojisinden anlamak gerek. Bu çok önemli benim için. Ben mesela çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi ve kişisel gelişim kitapları okumayı tercih ediyorum ve uzman görüşlerini eşime aktarıyorum. Hemen muhalefet oluyor.. Bu ikilemde çocuklar çok etkileniyor... Hemen "bizim zamanımızda psikolojimizi düşünen mi vardı? Yok, ben 5 yaşında inekleri otlatıyordum, yok 14 yaşımda köyden çıktım, iş hayatına atıldım, Rize'den İstanbul a çalışmaya gittim. Ne bulursak onu yedik, paramızın kıymetini bildik, yok ana baba sevgisi görmedikte kötü mü oldu? Bak doğru düzgün, sağlam karakterli insan olduk. Yok beni beğenmiyorsun da niye benimle evlendin? Bırak bu boş işleri, boşuna sosyolog olmuşsun, çocukları benim doğrularıma göre yetiştireceğim.... Vs. Vs. Bir sürü laf işitiyorum... Burda kim haklı sizce ?

Jale Ulutaş 6 yıl

Bu arada eşim 17 yaşında Amerika'ya gitmiş ve orda eğitim görmüş birisi. Sadece özüne bağlı. Milliyetçi.. Amerikada 20 sene yaşamış bir işadamı. Dünyada gezmediği yer kalmamış. En çokta Afrika ülkelerinden çok etkilenmiş, Ordaki insanlara çok üzülmüş, Filipinler, Endonezya vs. Onu çok etkilemiş.. O yüzden bizlere bunları aktarıyor.. Çocuklarımızı bilinçlendirmek istiyor. Türkiye dışında dünyada başka ülkeler ve bizlerden başka insanlarda var olduğunu anlatabilmek için uğraşıyor. Ben onun uslubunu, söyleyiş tarzını, çocuklara yaklaşımını eleştiriyor ve çok zamansız buluyorum. Biri 4, diğeri 6 yaşında.. Henüz soyut kavramlara geçmediler. Kafalarını karıştırmaya hiç gerek yok. Doğru bulmuyorum..

Jale Ulutaş 6 yıl