Geliri az olan çocuk yapmamalı mı?

Türkiye'de geçerli olması gereken bir yasa: Yıllık geliri belirli bir seviye altında olan ailelerin çocuk yapması yasaklanmalı.
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
81
81 CEVAP

Arkadaşlar böyle bir düşünceyi nasıl onaylayabiliyorsunuz. Sosyal refah devletinin özelliklerini biliyor musun? Devlet vatandaşlarına asgari yaşam standartlarını sağlamak zorundadır. Belli bir miktarın altında kazananın çocuk yapması yasaklansınmış. Yahu bu kişilerde insan. Herkes belirli bir zaman sonunda çocuk yapmak ister. Asgari ücret alıyor diye nasıl çocuk yapmasın? Asgari ücretin az olduğu hiç mi aklına gelmiyor da çocuk yapmak yasaklansın diyorsun? Bu yasak getirilene kadar bir sürü şey yapılır. Asgari ücretin yükseltilmesi, eğitim seviyesini arttırmak vs.

E

peki sizce ülkemizde asgari ücreti arttırmak mı daha kolay olur yoksa çocuk yapmanın kısıtlanması mı ?

Ahmet Yeniocak 5 yıl

O işe sondan başlıyor çocuklar az olursa ekonomi düzelir işsizlik azalir vb. Vb. Gibi yanlış düşünce bana göre

Giray Canbazoglu 5 yıl

Kolay, zor diye birşey yok. Ben o yüzden refah devleti diye başladım konuşmaya. Nasıl ki gelir konusunda devlet adil olmalıysa, diğer konularda da adil olmalıdır. Zengin insanlar çocuk yaparken, fakirlerin bu haklarını elinden almak bana göre yapılabilecek en büyük psikolojik darbedir. Ayrıca bana göre asgari ücreti yükseltmek çok kolay belki 5 lira artar belki 50 lira belki de çok daha fazlası. Gereksiz harcamalar yapılmaz ve Devleti yöneten insanlarda kendine asgari düzeyde imkan sağlarsa çok ciddi bir maliyetten kurtulur bu ülke. Kimbilir benim şuan aklıma gelmeyen neler neler vardır asgari ücreti yükseltmek için.

Emrah Üniversitesi 5 yıl

Emrah Üniversitesi Tamam devlet yapabilir ama yapmıyor. Farkındaysanız devlet olan ben değilim ben şuanki hükümete göre yorum yapıyorum yoska türkiyenin geliri küçümsenecek bir şey değil vatandaşa da yetmeyecek kadar az değil istenilse asgari ücrette arttırıabilir ama bu hükümetin arttırmayacağını bildiğimiz için duruma göre yorum yapıyorum sanki ben vatandaşa daha çok para vermeyi düşünemiyorum

Ahmet Yeniocak 5 yıl

Olay tamamen senin yürürlüğe girmesini istediğin yasanın içeriği. Ben zaten sana birşey yap diye söylemiyorum bunları. Olması gerekenleri söyledim. Dediğin gibi şuan ki yöneticilerin bunları yapmaya niyeti yok ama insanların ellerinden ebeveyn olma hakkını da alamazlar. Şöyle bir durumda var ki bu yönetim asla böyle birşey yapmaz çünkü bu şekilde sadece oy kaybederler.

Emrah Üniversitesi 5 yıl

Eğer ki bir yasa yürürlüğe girecekse illaki yıllık geliri x 'in altında olduğu için çocuk yapamayan aileler için olabilir.

Emrah Üniversitesi 5 yıl