Hamile eşim kusuyor ve midesi bulanıyor evde ne yapabilirim?

com-htvauw1xuv22ecegwc1x.jpg
Hamile eşim kusuyor ve midesi bulanıyor evde ne yapabilirim?
I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
112
112 CEVAP

Hormon değişimi ve bebeğin bulunduğu kesenin büyümeye başlamasıyla bu kesenin organlara yaptığı ve zamanla artacak olan basının etkisiyle de bulantı olabilir diye mantık yürütüyorum. Ama temelde belki de bağırsak florasının bozukluğu belki hamilelikle daha belirgin hale de geliyor olabilir. Ben ilk bir ayda sadece bir iki defa hafif bulantı ve mide yanması yaşamıştım, daha sonra altıncı yedinci ayda yanmalar ve hazımsızlık şişkinlik yaşadım. Ki benim hamileliğim 60 kg ile başlayıp 90 kg ile bitmiş bebeğim de 4.25 kg doğmuştu. O sorun yaşadığım kısa dönemlerde hazır gıda tüketimim zaten pek yoktu ve yemeği de fazla doymadan bırakırdım hazımsızlık şişkinlik olmasın diye. Vücuttan suyu çeken unlular şekerliler nişastalılara dikkat etmeli ki sindirim sistemi susuz kalmasın, asit düzeyini dengede tutabilsin. Kasılma artırıcı dereotu gibi sebzelere dikkat etmeli bence mideyi bile etkiler belki ki rahim kasılmasını zaten artırır o gıdalar. Yemekte su içmeyip, yarım saat önce ve en az bir saat sonra içmesinin midesine faydası çok olur diye düşünüyorum. Bağırsak florasını güçlendirmeli bence.

S

İlk uç ay ne yaparsak yapalım bulanti olacaksa oluyor, hormonal bence, embriyonun baski yapmasi olamaz henüz fasulye kadar oluor

Zeynep Mara 6 yıl

Dişimize bile minnacık kıymık girse nasıl ağrıyor değil mi, çünkü vücut yabancı bişey var diye ağrı ile bizi uyarıyor. Embriyo da bence öyle ve adaptasyon sürecinde zincirleme bir etki de olabilir diye düz mantık yürüttüm. Ha 6 7 aylık olduğunda zaten organlara basısı zaten alenen oluyor. Sezeryandan 5 yıl sonrası kesi yerimde nohuttan bile küçük bir kitle oluşmuştu ve hapşırdığımda iki kat olurdum acısından ağrısından. Bircm lik kesi ile alındı da kurtulmuştum.

Sadiye Alır 6 yıl

Hormonal olması da zaten evet doğal olarak mümkün. Annenin kimyası değişiyor o dönemde, en sakini bile fazla duygusal ya da en gergini bile çok relax olabiliyor.

Sadiye Alır 6 yıl