Hipopitüiterizm nedir?

Aşık olamıyorsanız ya henüz zamani gelmemiştir ya da ‘’Hypopituitarism’’ (Hipopitüiterizm) hastaligina yakalanmissinizdir.

com-hoo1clmbvxvslr8vozu0.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

KARŞI CİNSE YAKINLAŞMA SÜRECİ Evrim süreci içerisinde organizma karmaşıklaştıkça, üremesi yani genlerini yeni nesillere aktarması zorlaşıyor. Bu güçlüğü aşmak için doğa bir nevi rüşvet mekanızmaları geliştirmekte. Örneğin, bir insanın, karşı taraftan birine yaklaşması için kendini beğendirmesi, gözüne girmesi, onunla iletişime geçmesi, aradaki bariyerleri aşıp, yabancılaşmayı gidermesi, ardaki sosyal engelleri aşıp onunla tanışması, görüşmesi, yakınlaşması, sonra çok masraflı ve sancılı olan çocuk doğumu ve bakımı gibi şeylerin üstlenilebilmesi için çok acayip zihinsel rüşverlere ihtiyaç var. Örneğin ergenlik sürecinde, beden köten değişikliklerle bu üreme dediğimiz sürece hazırlanır. Erkeklerde ve kızlarda tüm bu davranışların ve şekillerin değişmesi o tarafa doğrudur. Beyinler de değişir. O cinsel davranışları doğru sergileyecek beyin devreleri bütün karakterimizi etkiler. Vücudumuzda en büyük değişikliğe sebep olan hormonlar cinsiyet hormonları dır. Hepsini toparlarsak, tüm bu hazırlıklar erkek ve kadının tanışıp bir şekilde nesillerini devam ettirmesi üzerine dir.

Sisteme bütün olarak bakıldığında, arka planda ciddi bir iş dönmektedir. Kadın ve erkeğin beyinleri oldukça farklıdır ve bu farklılık daha anne karnında başlamaktadır. Hacisel olarak, yapısal olarak, değerlendirme devreleri olarak ciddi farklar bulunmaktadır. Bu farklılıklara baktığınızda ikisinin bir araya gelebilmesi için gerekli yeteneklerin paylaştırıldığı görülmektedir. Erkekler kendilerini beğendirmeye güdülüdürler. Gösteriş yapmaya daha meraklıdırlar. Risk alıcı tuhaf hareketleri yapmaya daha meyilliler. Kadınlar ise daha temkinli, daha gözlemci, daha analitik dir. Biyolojik alemde insanlarda da hangi erkeği seçeceğine dişi karar verir. Erkek seçilmek için marifet gösterir, kandın ise karar verir. Neden kadınlar karar verir? Hamilelik, doğum, çocuk bakımı vs. Yıllar süren çok masraflı bir yatırımdır. Bunun için en doğru genleri tercih etmesi gerekir. Bu böyle olursa tür sağlıklı bir şekilde devam edebilir. Bunu da kadınlar koku gibi bazı kriterlere dayanarak biliç dışı gerçekleştirirler. Neden onu seçtiğini kendisi de açıklayamaz. Bizler de bunları biyolojik alemin diğer üzelerinde gözlemlediğimiz için bilmekteyiz. Bu devreler olmasaydı, niye hiç tanımadığınız bir insana binbir maymunlukla ona yanaşmaya çalışıp bir şekilde onunla bir ilişki kurmaya çalışasınız ki. Bununla kimse uğraşmazdı, evinde yatardı. Faydalı olan variyasyon bir araya gelmeye çabalayan, bir birine zıt gibi görünen fakat bir birini çeken iki farlı beyin ve vücut yapısı ile karşı karşıya olmasıdır. Uygarlık da bununla başlar. Edebiyat, sanat, herşey onun üzerine kurulu. Cinsellik aslında biyolojik olarak isanın en temelinde yer alan bir durum. Bütün ayarlar buna göre olduğunda, davranışlar da buna göre olabiliyor.

U