Hipopitüiterizm nedir?

Aşık olamıyorsanız ya henüz zamani gelmemiştir ya da ‘’Hypopituitarism’’ (Hipopitüiterizm) hastaligina yakalanmissinizdir.

com-hoo1clmbvxvslr8vozu0.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

HAYVANLARDAN FARKIMIZ NE? Genellikle hızlı, ateşli flörtlü başlayan birliktelikler ortalama evliliklerden çok daha kısa sürmektedir. Çünkü o ateş, o coşku, bütün hayvanlarla paylaştığımız ortak birşey. Fakat hayvanlarla paylaşmadığımız şey ise, çok uzun süren beraberlikler. Oradan buraya nasıl geçildiğini iyi anlamadıktan sonra o iş pek fazla sürmüyor.

Bunun da temel nedeni şu şekilde açıklanabilir: Ortalama olanlar beğeniriz, aşina olanlar seçeriz, kendimizi güvende hissettiğimiz bir ortam kurmaya çalışırız. Bunlar bu işi başlatmanın en önemli şartları, fakat devam ederken yanınızdaki insanla fikir, kafa, gönül, hedef, dert, birlikteliği kurabilmeye başladığınızda artık bilişsel bir birlitelik başlamaktadır. Hayata aynı pencereden bakmak, aynı amaca doğru gitmek, aynı sıkıntı ve dertlerle dertlenmek, aynı neşelerle neşelenmek. Birlikte yaşamaktan keyif almaya başlamak ve hayatı paylaşma yönünde bir mekanizma geliştirmek devreye giriyor. Bütün bunlar hayvanlarda olmayan insanı insan yapan şeylerdir. Bunu da beyin görüntüleme çalışmalarında görmek mümkündür. Yeni aşıkların beyninin ön tarafı durmaktayken iç kısımları alev alev yanmaktadır. 50-60 sene evli kadim çiftler ise birbirlerini düşündüklerinde beynin üst tarafı (korteks bölümü) yanmaktadır. Yeni aşıklarda burası hiç çalışmaz. Bu da bize alt beyindeki dürtüsel olan hisler zamanla üst beyine bilişsel bir örüntü olarak yerleştiğini göstermektedir. Artık onlar hayatlarını 2 kişilik, varsa 5-10 kişilik düşünmektedirler. Daha büyük bir bedenin parçası gibi davranırlar. Yani dönüşürler. Evlilik aşkı öldürür mü? Eğer bu aşk sadece dürtüsel ise evet öldürür. En iyi ihtimalle bu gaz 7 yılda biter. Aslında biyolojik olarak bu süre 2 yıldır, fakat bunu 7ye çıkarmak mümkün. Hamilelik gerçekleştiği zaman erkekte yeniden bir bağlılık gerçekleşir. Çünkü o yavrunun büyütülmesi için erkeğe de birtakım mekanizmalar bulunmaktdır. Böylece çocuk 2-3 yıl güvende büyümektedir. Buraya kadar 4 sene geçti. Ardından veya arada 2. bir çocuk geldiğinde bu süreci 7 yıla çıkarıyor. Fakat bir süre sonra sadece üreme, sadece romantizim, sadece ateşli aşk, ancak bu kadar sürüyor. Sonuçta bunun da bir doyma noktası var ve bir yerde bu iş bitiyor. Bunu fare deneylerinde çok güzel gözlemlenebilmektedir.

U