İndirimli gözüken kyk borcuma birden zam getirdiler, yardım!

Herkese merhaba! Aranızda benim gibi eğitim hayatı süresince KYK kredisinden yararlanmış olanlar olabileceğini düşünerek bir konuda yorumunuzu almak istiyorum. Pek çok kişiyi mağdur ettiklerini düşünüyorum.

Lisansım süresince aldığım KYK kredi borcumun geri ödemesini master süresince ertelemiş herhangi bir zamma maruz kalmamış aksine anlamadığım bir şekilde indirim görmüştüm. Her eğitim dönemi başında gönderdiğim dilekçe ile ertelenen ödememe faiz binmemişti. Geçen sene yasal süremi aştığı için ertelendiği halde totalde ödemem gereken miktarın yarısı kadar zammı bir anda getirdiler. Şu andaysa her geciken ay için 2,5 TL gibi bir faiz biniyor.

Benim yaşadığıma benzer bir şey yaşayan, süreci anlamam için görüşebileceğim birileri önerebilecek birileri var mı? Tek sorum neden bir anda böyle bir faiz yediğim olacak eğer birine ulaşabilirsem.

(Merak edenler için durum: Diyelim ki 8 Bin TL borcunuz vardı, daha sonra bunu indirimli olarak her sene 6Bin TL olarak gördünüz ve ödemeye başlasaydınız 6Bin TL ödeyecekken bir sene ertelettiğiniz için 9Bin TL nihai borcunuzun olması)

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Bence indirimli görünmesinde bir sıkıntı olmuş çünkü ertelettiğinizde faiz eklenmemesi normal değil hele ki indirimli olması aldığınızdan daha az ödemeniz hiç mümkün değil kısacası aslında şu an ödemeniz gereken tutar normal olması gereken tutar

G

Master yaptigim icin ertelemistim o yuzden hic faiz almamasi bana mantikli gelmisti. Surekli takipteydim o yuzden bir anda artis vurgun oldu.

Selime YagizDogu 6 yıl

Ben masterdan dolayı erteletemediğim için pek bilmiyorum belki ondan dolayı erteleyince faiz binmiyordur ama zaten dediğim gibi sizin kredi alırken imza attığınız parayı hele ki daha düşük bir miktarı ödemeniz mümkün değil aldığınız miktara ve seneye göre değişmekle birlikte dört senelik kredi aldığınızı düşünürsek mutlaka ortalama 2000 tl daha fazla ödersiniz(imza attığınız paradan)bu değişmez yani bunun üstüne erteletirseniz veya ödeme günü geldiği halde ödemezseniz faiz işler bence sizin baktığınızda gördüğünüz indirimli rakamda bir sıkıntı olmuş onda bir yanlışlık varmış yani belki ödemeniz gereken tutardan daha az girilmiş olabilir yanlışlıkla

Gökçenur Erleblebici 6 yıl

Gökçenur Erleblebici haklisiniz illa ki fazla odeniyor. Indirimli kisim yanlislik bile olsa tek bir sene icin bes bin faiz yememi mantikli kilmiyor. Su an bir ay icin aldigim faizden yola cikarak yillik hesaplamada iki bini bile bulmuyor faiz miktari.

Selime YagizDogu 6 yıl

İşte o gelen faiz muhtemelen bir aylık faiz değil zamanında gelmesi gereken faizdir siz ne kadar bir paraya imza attığınız ne kadar süre kredi aldınız ne kadar ertelediniz bunları bilsek belki daha net konuşabiliriz belki benim de gözden kaçırdığım bir şey vardır

Gökçenur Erleblebici 6 yıl