İndirimli gözüken kyk borcuma birden zam getirdiler, yardım!

Herkese merhaba! Aranızda benim gibi eğitim hayatı süresince KYK kredisinden yararlanmış olanlar olabileceğini düşünerek bir konuda yorumunuzu almak istiyorum. Pek çok kişiyi mağdur ettiklerini düşünüyorum.

Lisansım süresince aldığım KYK kredi borcumun geri ödemesini master süresince ertelemiş herhangi bir zamma maruz kalmamış aksine anlamadığım bir şekilde indirim görmüştüm. Her eğitim dönemi başında gönderdiğim dilekçe ile ertelenen ödememe faiz binmemişti. Geçen sene yasal süremi aştığı için ertelendiği halde totalde ödemem gereken miktarın yarısı kadar zammı bir anda getirdiler. Şu andaysa her geciken ay için 2,5 TL gibi bir faiz biniyor.

Benim yaşadığıma benzer bir şey yaşayan, süreci anlamam için görüşebileceğim birileri önerebilecek birileri var mı? Tek sorum neden bir anda böyle bir faiz yediğim olacak eğer birine ulaşabilirsem.

(Merak edenler için durum: Diyelim ki 8 Bin TL borcunuz vardı, daha sonra bunu indirimli olarak her sene 6Bin TL olarak gördünüz ve ödemeye başlasaydınız 6Bin TL ödeyecekken bir sene ertelettiğiniz için 9Bin TL nihai borcunuzun olması)

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Bak şimdi senin imza attigin tutar 2-4 yıl kaç yıl okuyorsan o yıl içinde hiç zam gelmeden alacağın tutar örneğin 6000 lira ama her yıl gelen zamlardan dolayı, 6000 TL'nin artması normal örneğin 8 -9 binlira olmasi normal aşağı yukarı 1000 TL'ye yakın da faizi olur

M

Ayrıca 8 binlira cekip de erken öderseniz 6 binlira gibi tutar imkansız 15 binlira da bile 300-500 TL fark ediyor peşin kapatmaan ile geç kapatman arasında

Mustafa Çinik 6 yıl

Evet ona itirazim yok. Lisansta aldigimda bu sekilde oldu. Sonra bir indirim ve duraklama oldu. Bir sene uzayan masterimda erteleme yaptigimda misliyle faiz bindi. Oyle ki erteletmeyip gecikme faizlerine kalsaydim inanilmaz kar yapmistim.

Selime YagizDogu 6 yıl