İndirimli gözüken kyk borcuma birden zam getirdiler, yardım!

Herkese merhaba! Aranızda benim gibi eğitim hayatı süresince KYK kredisinden yararlanmış olanlar olabileceğini düşünerek bir konuda yorumunuzu almak istiyorum. Pek çok kişiyi mağdur ettiklerini düşünüyorum.

Lisansım süresince aldığım KYK kredi borcumun geri ödemesini master süresince ertelemiş herhangi bir zamma maruz kalmamış aksine anlamadığım bir şekilde indirim görmüştüm. Her eğitim dönemi başında gönderdiğim dilekçe ile ertelenen ödememe faiz binmemişti. Geçen sene yasal süremi aştığı için ertelendiği halde totalde ödemem gereken miktarın yarısı kadar zammı bir anda getirdiler. Şu andaysa her geciken ay için 2,5 TL gibi bir faiz biniyor.

Benim yaşadığıma benzer bir şey yaşayan, süreci anlamam için görüşebileceğim birileri önerebilecek birileri var mı? Tek sorum neden bir anda böyle bir faiz yediğim olacak eğer birine ulaşabilirsem.

(Merak edenler için durum: Diyelim ki 8 Bin TL borcunuz vardı, daha sonra bunu indirimli olarak her sene 6Bin TL olarak gördünüz ve ödemeye başlasaydınız 6Bin TL ödeyecekken bir sene ertelettiğiniz için 9Bin TL nihai borcunuzun olması)

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

tüfe uygulanıyor ne bekliyordunuz? Zaman geçtikçe paranın değeri aynı kalmıyor. 5 sene öncenin 200 lirası bugünün 320 liralık alım gücüne tekabül ediyor mesela(gerçek rakamlar değil tahmini, mesele anlaşılsın diye yazıyorum)

M

Faizli olmasi onemli degil. Onemli olan benim anlamadigim gorunmeyen bir faiz surecinin olmasi. Master icin pek cok kez dilekce gonderdim ve gecen sene ekimde odemem gereken miktara bir sene daha erteledigim icin haksiz bir faiz bindirilmis gorunuyor. Bu da anaparanin yarisi kadar bir faiz. Sekizken oniki yapmasi gibi bir sey dusunun. Her sene yaptigim gibi dilekce gondermeyip gecikme faizleri yeseydim bin-bin bes yuz tl odeyecekken su an bes bin faiz odemem gerekiyor sadece bir sene icin. Umarim daha aciktir su an

Selime YagizDogu 6 yıl

kyk arayıp o da çözüm omasa bimeri aramanız burdaki bilgi kirliliğinden çok daha faydalı olur

Talip Karagenç 6 yıl

Talip Karagenç kyk il mudurlugune ulasmaya calisacagim bir de bimer i ararim. Aklima gelmemisti tesekkur ederim. Biraz deneyim paylasmak biraz da ayni sorunu yasayanlarla bilgi alisverisinde bulunmak da iyi geliyor

Selime YagizDogu 6 yıl

ben de lisans bittikten sonra yükseğe başlamıştım. Erteleme başvurum onaylandı ve ertelendi. Ödeme planım da oluştu. Bende bahsettiğiniz gibi bir problem olmadı

Mürşit Sena 6 yıl