İnsan bir ömür tek eşli yaşayabilir mi sizce?

İnsan bir ömür tek eşli yaşayabilir mi sizce?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
63
63 CEVAP

Bana göre "dogru" insanı bulana kadar çok eşli gibiyiz, yani bir ay birinle ilişki yaşayıp ertesi ay başkasıyla yaşayınca pek tek eşli sayılmayız.
İnsan beynine, düşüncelerine göre şekillenir tabii ki çok eşli olmak gerektiğini düşünüyorsak olursuz, bu kadın için de erkek için de geçerli. Ama çok eşli olup ta tek eş anlayışındaki biriyle birlikte olmak bencilliktir, egodur, ego olduğu kadar özgüvensizliktir.

E

Yani insanın içgüdü ya da hormonları var, ama onlara göre hareket edecek kadar basit organizmalar değiliz. Sadece buna göre yaşayan insanlar var mı var. beynimizi kullanmak, geliştirmek bizim elimizde. En basitinden diyelim cinsellik istiyorum, yanımda sevgilim yok, iki seçeceğim var ya başka birini ararım ya onu beklerim. Bu seçimi ben yapıyorum, tek eşli ya da çok eşli seçimi gibi. İçgüdü olarak cinsellik isteği var ama nasıl doyuracagım seçimi bende. Ki insanların yaşadıkları cinsellikle hayvanların üremesi çok farklı, yine beynimizle yaşıyoruz. İlişkinin duygusal boyutu da aynı, sen biriyle güzel zaman geçirip iyi iletişim kuruyorsan bu kişiyi "sevmen" gerektiğini düşünürsün (tek eşli anlayışına göre bir kafa yapın varsa, çok eşliysen bu duyguyu yaşamaya düşünce tarzın engel olur)

Eliz Lena 6 yıl

Eliz Lena başarılı bir yaklaşım, tebrik ederim

Özgür Buray 6 yıl

Son 2 yıldır yalnızım trip çekmeyi sevmiyorum ha yalnızlığı başka kol larda arama gibi bir ihtiyacım da olmadı. Bilmem belki anne baba mesleği yüzünden bir çok kadın mahkum la yada bir çok askerle muhabbet ederek dertleşerek karakterimi sabitlemem yüzünden karşı cinse insaflı vicdanlı davrandigim içindir

Ali Yaldır 6 yıl

Doğru insan bekliyorumdur belki, tabi doğru insanın Bana açılacağı kesin değil

Ali Yaldır 6 yıl

Beklemekle olmaz, adım at Ali Yaldır

Özgür Buray 6 yıl

Öyle de abi bilemiyorum son seferde canım çok yandı geçmedi mi geçti bu dünyada her şey geçici ama korku kalıcı bir yenilgi bin yenilginin göstergesidir bu yüzden de adım atacak durumum yok açıkçası

Ali Yaldır 6 yıl

Geçecek, gücünü topla ve hazırlığını yap bakalım. Bol şans...

Özgür Buray 6 yıl