İstanbul gibi kalabalık şehirlerde insanlar neden yalnızlık çekmektedir?

Aynı zamanda benim en büyük problemlerimden

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Bütün sorun BETONLAŞMA devri başladığından....

E

Bu şartlar altında çok iyi eğlenenler de var. Bir taraf çok eğlenirken diğer taraf neden böyle tek başına kalıyor?

Tolga Kışlaklı 6 yıl

Sizi doğduğunuzdan beri aynı mahalledemisiniz?

Elif Belginn 6 yıl

Hayır. Bu yüzden mi sizce?

Tolga Kışlaklı 6 yıl

Bence bu çok önemli bir etken % 80 kadar

Elif Belginn 6 yıl

Üstelik yurtdışında yaşamayı düşünüyorum. Kendi dilimdeki insanlarla arkadaş olamıyorsam, yeni bir yer daha mı zor olur? Yalnızlık biraz modern fenomen haline geldi. Doğal karşıladığımız için böyle. Toplumun en büyük sorunlarından biri. Yalnızlığa karşı toplumsal hareketler ortaya çıkabilir ya da çıkmalı

Tolga Kışlaklı 6 yıl

Doğduğumdan beri aynı mahallede ve aynı şehirde yaşadım çevrem ve arkadaşlarım o kadar çoktu ki evde dinlenmeye vakit bulamıyordum yıllar sonra şehir değiştirdim kimsesiz kaldım o yıllardaki arkadaşlıkları artık bulamıyorum.

Elif Belginn 6 yıl

Çocukken ben de öyleydim

Tolga Kışlaklı 6 yıl

Çocukluktan itibaren başlıyor güzel ve samimi dostluklar akabinde devam ediyor. Birilerine siz anlatma ihtiyacı hissetmiyorsunuz ben şöyleyim diye zaten onlar sizi siz de onları tanıyorsunuz bir çok konuda anlaşmak kolaylaşıyor ekmeğinizi paylaşmışsınız sokakta oynamışsınız birbirinizin ailesini tanıyorsunuz çekinmiyorsunuz şimdilerde kanka eskilerde can arkadaşlığın temelleri atılmış oluyor siz farkında olmadan

Elif Belginn 6 yıl

Bence alternatif yollar da var. Sonradan edinilen mesela iş veya üniversite arkadaşlarından da çok iyi dostlar çıkabiliyor. Çocukluk arkadaşlarımızdan ayrıldığımız için kaderimize küsmemeliyiz. Doğma büyüme aynı evde yaşayan çok az insan var zaten.

Tolga Kışlaklı 6 yıl

Yeni tanıştığınız insanlarla öyle mi siz kendinizi kanıtlayana kadar yıllar geçiyor bir yığın dostluk adına fedakarlıklar yapıyorsunuz ama epey yılınızı alıyor birde bakıyorsunuz ki sizin göstermiş olduğunuz arkadaşlığın değeri karşı taraf için sadece çıkar arkadaşlığıymış bu tür davranışları bir kaç kez yaşayınca artık mesafe koyup kimseyle yakınlık kurmamaya başlıyorsunuz.

Elif Belginn 6 yıl

Mutlaka oluyor olmuyor değil ama zaman istiyor. Ortam lazım birde aradığınız özellikteki insanlardan bir kaç tane mevcut olması lazım.

Elif Belginn 6 yıl

Arkadaşlık beklentiniz yüksek bence. Geçici de olsa, fazla samimi olmasa da biraz arkadaş çevremiz olmalı.

Tolga Kışlaklı 6 yıl

Beklentim fazla çünkü ben fazla arkadaş canlısıyım karşı tarafında benim gibi samimi dürüst ve arkadaş olmasını bekliyorum. Samimi olmadan yüzeysel insanlarla arkadaş olacağıma tek takılmayı tercih ederim.

Elif Belginn 6 yıl

Çok bağlanırsanız kaybettiğinizde çok üzülürsünüz. İnsanları biraz nesne olarak görmelisiniz.

Tolga Kışlaklı 6 yıl

Olabilir ama ilerisini düşünmeden arkadaş oluyoruz zaten. Sevgiliniz oluncada fazla bağlanmayım ilerde çok üzülürüm diyormuyuz? Arkadaşlıktada böyle ilerisini gerisini hesap ederek zaten arkadaşlık kurulmuyor zamanla siz farkında olmadan gelişiyor olaylar.

Elif Belginn 6 yıl