Kadına şiddetin önüne nasıl geçilebilir?

SON ZAMANLARDA ÜLKEMİZDE SIKÇA RASTLADIĞIMIZ KADINA ŞİDDETİN ÖNÜNE NASIL GEÇİLMELİ NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMALI?

com-bm9qp1cqf4f2rwttiafl.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Ben iyi bildiğim bir konuyu anlattım, yaşadım ve bugün herşey çok farklı. Utanıyorum. Aile arasında bir araya her gelişimiz benim için ölüm. Eskiler yad edilecek korkusu beni mahfediyor. Eşimle son ayrılığımız benim için sonun başlangıcıydı. Malum hesaplar hiç bir suçu olmamakla birlikte ölümü eşime layık görmüştüm. Ama hesapta olmayan bir olay beni kötü alışkanlıklardan ve huylarımdan kurtardı. Mevlam lütfetti yalnız kaldığımda iş harici dünyayla irtibatımı kestim. Namaz ve oruç ilk defa tanıştığım yol arkadaşım oldu. Merhamet nedir öğrendim. Kimseyi öldürmek haddim değildi. Allah korkusu sardı benliğimi ve değiştim. İnsanlar merak ediyor, hangi psikolojik tedavi seni bu hale getirdi. Söylesem dine bağlama diyorlar. Allah Allah Allah ..... Onu bulan neyi kaybeder onu kaybeden neyi bulur. Neden detaylı anlattım. yorumlarım özellikle kadınlar tarafından övgüyle karşılanıyor. Ben geçmişiyle anılmak istemeyen bir insanım. Yazdıklarım ise bulduğum gerçekler. Birbirinizin kıymetini bilin. özellikle erkekler anlayın artık eşlerinizi dünyanın en garip Aynı zamanda en tatlı varlığıdır onlar. Zulmedip ezmeniz için değil sevmeniz için var edildi. Suç erkeklerin çözüm Allah korkusu, eğitim ama en önemlisi kadın erkeğe onun eşyası olmadığını göstermeli. Yuvanın huzuru ve mutluluğu için kadın dayak yer aç kalır. Hakarete uğrar. Bu yuva iki kişilik ama boyun eğmek yanlış. Erkeği şımartmaktan başka bir işe yaramaz. Onlara bir kişiliğiniz olduğunu gösterin. Gününü gün eden erkek. Futbol, meyhane, kahve. Kadın evde belki aç , , ilgisiz ve sevgisiz. Özür diliyorum, senin gibi öküz terk edilmezde ne yapılır. En son eşime sadece sesimi yükselttim ve polisi aradım. Bir ekip yollayıp alırmısınız dedim eşime şiddet uyguladım. Sesini yükseltmekde şiddettir. Bayan polis eşimle konuşmak istedi. Sinirlendim memure hanım eşim panik atak konuşamıyor dedim yalan söylemek zorunda kaldım, işinizi yapın lütfen dedim polis geldi karakola gerek yok dedi. Yani her şey ortada. Çok uğraştım, kendime bir ay uzaklaştırma aldım. Zorla bedel....

M

Ne mutlu sana kardesim dogru yolu bulup kendini tedavi edebilnissin, gecmiste yasananlar tabiki iyi seyler degil keske olmasaydi diyoruz ama dediginiz gibi o an ki psikolojiniz artik ne duzeyde ve nasil di diz biliyorsunuz. O furumdan kurtulmussunuz allaha sukur. Allah cumlemizi dogru yoldan ayirmasin gecmis olsun tekrar murat kardsim.

Cengiz Azak 5 yıl

Allah razı olsun kardeşim.

Murat Dörtdemir 5 yıl

Amin cumlemizden.

Cengiz Azak 5 yıl

Sorunun temeli çocuk yetiştirmek bizim işimiz değil. Ben ne gördüysem onu yaptım. Ama baktım ki bunlar yanlış. Bu beyin işe yaramaz ise at gitsin. Araştıran, sorgulayan insanlar olmadıkça olmaz. Kadınlar için o kadar çok üzülüyorum ki. Çaresizlik zor devlet koruyamıyor. Aile baskısı, biz bir zaman sonra kız çocuklarını gömmeye başlarız. UNUTMAYALIM BİR ŞEY YA İLERİ YADA GERİ GİDER. Yerinde saymaz.

Murat Dörtdemir 5 yıl

Evet egitim satt, caydirici tedbirler alinmali kadin koruma altinda olmali ekonomik olarak sorun yasamamali,

Cengiz Azak 5 yıl

Ama bu bizi kadın ve erkeğin düşman olduğu bir sürece götürür. Erkek artık farkına varmalı ve şükretmeli bir yuvası olduğu için. Üç beş milyar verip aldığı arabasına daha fazla zaman ayırıp ilgi gösteriyor. Kaybetmek için elinden geleni yapan o kaybetme korkusu satınca terör estiren yineo. Kimsin sen ne zannediyorsun kendini, devlet o kadar güzel çözümler bulmalı ki cesaretini kırmalı. Bir babanın sahip çıkması gibi. Her türlü imkanı sağlayıp, iyi korunan yerlerde saklamalı. İki yasa koruyamaz. Sonuç ortada hâlâ yeni tedbir yok.

Murat Dörtdemir 5 yıl