Kadına şiddetin önüne nasıl geçilebilir?

SON ZAMANLARDA ÜLKEMİZDE SIKÇA RASTLADIĞIMIZ KADINA ŞİDDETİN ÖNÜNE NASIL GEÇİLMELİ NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMALI?

com-bm9qp1cqf4f2rwttiafl.jpg
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Merhametli olan insandan kőtűlűk gelmez, çocuklari yetiştirirken kalp eğitimlerine kalbinde olan kőtűlűkleri tanimasina yardimci olmamiz gerek mesela kıskançlik haset kin nefret bunlari tanimasi gerek bunlar kendimizin dűşmanlari oldugunu insan bu dunyaya ya iradesiyle bu kőtűlűklerle savasmaya geldigini, ,cimrilik gibi bir hastalik varsa Evvela bende boyle bir hastalik var vijdanen rahatsizligi rahatsiz etmeli gűndelik hayatini ondan sonra bununla mucadele etmeli; bir kediye yemek verebilir bir yaşlinin haltirini sorar bir ogrenciye burs verir sadaka verir apartmanindaki Ahmet amcaya selam verir sıra beklerken acelesi olanbirine sırasını verir gibi. Sonra bu cimrilik hastaligindan kurtuldukca rahatlamaya daha iyimser bakmaya başlar. Yahut adamda őfke varsa ağirlikta evella kabul edecek kendi budurumun getirdigi olumsuzluklar dan vijdanen sűrekli rahatsizlik duyacak sonra mucadele aşamasında ençok eleştrilince mi őfkeleniyor karşi taraf onu eleştirince bunun farkinda varacak budurumu atlatirsa bundan daha ağir elrstirileri gececegini dűşűnecek sonra ençok kizdigi sabirsizliğı olsun çocuğu dersi anlamiyor o defalarca anlatiyor gene ayni yumrugunu masaya vuruyor bagiriyor sonra oglu agliyor oda bagirma diyor çocuk agliyor sus diyor sonra sen aptalsin diyor ozaman adamin kalbi merhametten uzaklaşiyor çocuğa tokat atiyor olaylara Anne girisiyor ve Anne dayak yiyor vesaire. Adam bu olaylari yaşamistir sonuçta cocuguna defalarca ders çalistirmistir her sefer seferinde boyle olmuştur eee hem sinirlenince sagligina zarar verdi çocugada bunu aşiladi yani adam duzelmesse ileride çocuk kendi çocugunun sorununda boyle davranacak demek her açidan zararli bu őfkesini adam kabul edecek sonra bu olayda anlayisli oturacak çocugu bindefa anlamadiysa sorunu kendinde yahut metodda arayacak yumuşak sestonu her zaman her alanda her yerde etkilidir. Allah gűzel konuşun diyor. Peki başka nerede kızıyor trafikte senaryoyu onceden yaşayacak arabadaki kűfretti çikip dovmeye kalksa adam belki fena yapar. O an dua edecek bu alemdeki gorevinin biride iylik sabir oldugunu dűşűnuyor. Yani kendi kalbi kőtűlűkleri taniyip savaşan en bűyűK savaşçidir. Kendini bilen Rabbini bilir. Kemalet; bu yani yaradilismislarin en hayirlisi olmaya gelmişiz.

F

Evvela insanin hayalleri ve gerceklestirecek şevki olacak insan boş islerle ugrasmayacak birde kitap okuyacak erkek olmus kadin olmus farketmiyor

Feride Ezerbolatoğlu 5 yıl

Cahillik ve bilgisizlik, birde bizim toplumda genelde erkektir yapar soylemi bunlari yokcetnek lazim sanirim.

Cengiz Azak 5 yıl

Evet erkek çocuklari pohpohlayarak bűyűtűyoruz kizlar sana feda olsun gibi saçma sapan şeylerle ulaşilmaz kral kizlarida hizmetçi gibi gősteriyoruz farkinda olarak ya da olmayarak zaten bilince sinmiş bize bűyűklerin empoze ettiler.

Feride Ezerbolatoğlu 5 yıl

Sizce cozum ne olabilir?

Cengiz Azak 5 yıl