Kızı evlenince annesi babası neden ağlar?

NOOLURSUNUZ Şu konunun NEDENİNİ bir çözelim artık: Belki başka kültürlerde de vardır ama bizim kültürümüzde yüzyıllardır devam eden " EVLENEN-GİDEN KIZ, AĞLAYAN ANNE-BABA Figürü " geleneginin mantığı nedir??... Bir daha hiç görüşülemiyecekmiş gibi... Hadi eskiden mesafeler uzak, görüşmeler seyrek olabiliyordu, bugün bu sorun da yokken, istedigi zaman istediği süre gorüşülebiliniyorken???!!!... Sorun görüp görmeme de degilse nedir peki???

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
86
86 CEVAP

Bende oğlan annesiyim bunu anlamıyorum neyin nesi

A

Benim hem oglum hem kizim var. Kiziniz varmi aynur hn

Gülcan Tabu 6 yıl

Gülcan Tabu yok iki oğlan var canım

Aynur Tanur 6 yıl

Diğeri nasıl olur onu düşünüyorum şimdiden Allah iyilerle karşılaştırsın inşaallah

Aynur Tanur 6 yıl

Allah bagislasin yokluklarin vermesin. Emin olun kiz cok farkli oglan cok farkli duygu size anlatabilmem icin yasamaniz gerek.

Gülcan Tabu 6 yıl

Amin cumlemizi.

Gülcan Tabu 6 yıl

Gülcan Tabu kızım yok ama empati yapabilme yeteneğine sahibim çok şükür canım halden anlarım da onun beni öcü olarak yetişerek eline ne geçti kız analarının onu anlamış değilim

Aynur Tanur 6 yıl

O konuyu bende anlamis degilim ama ben soyle dusunuyorum. Gelenek gorenegimiz kalmadi. Kulturumuz yozlasti buna bagli olarakda artik buyukler cocuklarina sevgi yerine nefret. Saygi yerinede menfaat asiliyor. Sonuc gunumuzde ne evlilik nede evlilige saygi. Siz bana saygisiz diyorsunuz eminim dikkatli bakarsaniz gelininize etrafinada aynidir rabbim islah eylesin diyecegiz baska caremiz yok guzel ablam.

Gülcan Tabu 6 yıl

Gülcan Tabu güzel kardeşim ben sizi kastederek söylemedim istisnalar kaideyi bozmaz size lafım yok dediğiniz gibi saygısız toplum yetiştiren ailelere sözüm bunlar biz yapamadık sen yap biz ezildik kendini ezdirme adı altında kızlarını yanlış eğitimli yetiştirmek üzere kendilerini şartlandırmışlar adeta

Aynur Tanur 6 yıl

Onu bunu bahane ederek oğlan annesini oğlundan, evinden ve de torunundan uzaklaştıran bir nesilden ne beklerim

Aynur Tanur 6 yıl

Yani.

Gülcan Tabu 6 yıl