Kodlama dersi hakkında yorumlar

Kodlama dersi bütün kademelerde zorunlu hale geldi. Kodlama dersi hakkında görüşleriniz nelerdir?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

kodlama deyince daha optik kodlama anlayan öğretmenler ve idareciler varken bu işler ülkemizde zor maalesef. Ayrıca kodlama dersi konacak deyince herkes programcı olacak, füze veya savunma sistemi yapacak, süper bilgisayar bilecek anlamı çıkaranlar da bu konuda bir bilgiye sahip değil demektir. Kodlama öğrenmeye başlamanın yolu algoritmadan geçer. Algoritma ise yol yöntemdir bir işin nasıl yapılacağını planlamaktır. Bunu çocuklara öğretirken gerçek hayattan örnekler verilir. Çay nasıl yapılır gibi mesela. Böylelikle çocuklarda planlı, sistematik düşünme becerisi gelişir. Karşılarına bir problem çıktığında bu ne olursa olsun önce plan yapıp yol haritasını çıkarmasını gerektiğini bilir. Algoritma bilen çocuk diğer derslerinde de başarılı olur. Çünkü sorunu nasıl çözmesi gerektiğini öğrenmiş olur. Bizim ülkemizde ki en büyük sorun ezberci eğitimdir. Algoritma ve kodlama da ise ezberin hiç bir önemi yoktur. Her sorunun her kodun kendine özgü birden fazla çözümü vardır. Yani bir programı veya kodu ezberleyip bu işi çözemezsiniz. Kendine has çözüm üretmeyi öğrenir. Sorgulamayı öğrenir, araştırmayı öğrenir. Bir sorunun birden fazla çözüm yolu olabileceğini kavrar algoritma öğrendikçe. Kodlama ile basit bir uygulama yapsa bile başarmanın üretmenin ne demek olduğunu anlar. Başarma duygusunu yaşayan bir öğrencinin neleri yapabileceğini siz düşünün. ( ne yazdım be )

M

mustafa o örnekleri daha somut olsun diye verdım. Tabi biraz uzak amaç. Bunlar ülke politikası diye verdim. Tabii sizinki de açıklayıcı olmuş. Ne yapsaydım savjnmasamiydim. Kaç kişi var var hocam savunan 1 2 3 kişi. Bizde birbirimizi ezersek kaç kişi kalırız. 2 yıldır algoritma öğretiyorum. Bu sisteme kafa tutmaktır. Ama daha kodlama kavramını aciklayamamisken buradaki insanlara birde algoritmayi mi açıklayacağız.

Şerif Saglicak 6 yıl

Şerif Saglicak estafirullahhh hocam ezmek haddim değil yazdığım size değildi sadece genel düşünceye karşı çıkışımdı. Emeğinize sağlık siz öğretmeye çalışıyorsunuz en azından.

Mustafa Ulcay 6 yıl

Ağzınıza sağlık hocalarım.

Halil Işkürücü 6 yıl