Kredi çekip ödenmediğinde hapis cezası gelir mi?

Merhaba benim esim kredi cekmisti odeyemdi taahhut yapip taksitlendirdi ama taksit odenmeyince uc ay hapus cezasi diyo yani iceri girermi

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

........ 1.İCRA CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ'NE


DOSYA NO: 2013/……….


CEVAP VEREN
DAVALI (BORÇLU) :Adı ve Soyadı ………………………….. (TC No: …………………………..)
ADRESİ : ………………………………………………………………………………………



DAVACI (ALACAKLI) : ………………………….. (TC No: …………………………..)

VEKİLİ: Av. ……………………………….

………………………………………………………………………………………


KONU: Davacının dava dilekçesindeki iddialarına ilişkin cevabımız ve savunmamızdan ibarettir.

AÇIKLAMALAR :


1. Davacı (Vekili) takip alacağının kesinleştiğini, takip alacağının borçlunun, taahhütte bulunmasına rağmen tahsil edilemediğini ileri sürmüştür.


2. Aslında davacı vekiline ödeme gücümün bulunmadığını, ekonomik zorluk içinde bulunduğumu, hayatımı çevremdeki yakınlarımın maddi ve manevi destekleriyle idame ettirdiğimi söylememe rağmen alacaklı vekili beni taahhütte bulunmaya manen zorlamıştır.


3. Yapılan bu zorlama taahhüt sadece şekilde kalmış bulunmaktadır. Borçlu olarak tüm iyi niyetli gayretlerim sonuçsuz kalmıştır. Ancak buna rağmen alacaklı vekili hakkımda taahhüdü ihlalden sayın mahkemenizde ceza davası açmıştır.


4. Taahhüde uymamamın sübut olan makbul sebebe dayandığını, ekonomik durumumun çok bozuk olması nedeni ile acz içinde bulunduğumu, suç işleme kastımın bulunmadığını, bu itibarla cezalandırmadan beklenen amacın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını beyanla hakkımda açılan davanın reddine ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum.




HUKUKİ SEBEBLER: İİK. 340. Md. Ve diğer ilgili mevzuat.

NETİCE-İ TALEP: Makbul sebeplerle arz ve izah olunduğu üzere;

1. Davanın REDDİNE,

2. Taahhüdü İhlal suçunun makbul sebebe dayanması sebebiyle BERAATİME,

3. Tüm yargılama giderlerinin davacı yan üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. …../…../2013

A