Kurumlar burs için istedikleri belgeleri nereden teyit ediyorlar?

Selamlar herkese.

Bu sene özel bir vakıftan burs almaya başladım. Aralık ayında 3. burs yatıcak.

Aklıma takılan bir kaç soru var. Biraz durumlar sıkıştığı için bir aylık bir işe girmem gerekiyor ve gireceğim iş sigorta yapıyor. Aradım vakfı fazla zamanım olmadığı için pek konuşamadım.

"Sigortalı gözüktüğün an kesilir." yanıtını verdi. Ben pek tatmin olmadın söylediğim gibi pek zamanım yoktu. Durumu net anlatmadım sadece kesilip kesilmeyeceği hakkında soru sordum.

Benim size olacak sorum. Burs verecek bütün kurumların istediği ortak şey E devlet üzerinden sigortalı olmadığıma dair belge. Ben bu belgeyi gönderdim. Aktif yazıyordu ama prim yatmıyordu. Bunu açıkladım. Kafama takılan ise bunlar o belgeyi görünce mü inanıyorlar. Nerden kontrol edebiliyorlar. Bu sistem hakkında bilgi edinmek istiyorum. Yarın zaten kurumu arıyıp detaylı şekilde konuşacağım.

com-bkokzvyxarqq23ftgytz.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

1 aylık işten alacağın para yıl içinde düşünülünce seni kompanse etmez. Sigortasız onca iş var bence riske atıp aldığın bursu yakma dostum. Çünkü özellikle kurumlar bu konuda hassaslar o bursu verme amaçları sen oku diye, madem çalışıyorsun niye burs verelim diye düşünüyorlar.

Y

ya zaten okuyorum reis ama ailevi sıkıntılar oldu sadece kurumun verdiği o para yetmedi borca girdim sadece 1 aylık bir durum

Onur Alçiçek 6 yıl

Onur Alçiçek dostum 1 aylık falan anlamazlar benden söylemesi sigorta yattığı an kesilir. Birkaç arkadaşımın başına geldi. Zaten burs verilirken senin imzaladığıın sözleşme vs. Bunu belirtirler ihtiyac sahibine gitmesi için, dediğim gibi bir sürü iş var onlara girebilirsin.

Yiğit Hocası 6 yıl

Yiğit Hocası haklı istersen 1 gün sigortalı ol yine gidiyor burs

Arif Raş 6 yıl

Yiğit Hocası ya işte benimde merak ettiğim konu o aslında birazda. Madem sigortam yatar yatmaz anlayabiliyolar nedne belge istiyolar ki kendileri emin olamıyolarm ı

Onur Alçiçek 6 yıl

Arif Raş o kadar mı insafsızlar yahu:(

Onur Alçiçek 6 yıl

Malesef evet

Arif Raş 6 yıl

İş verene sadece bir ay çalışacağını söylersen eğer sigortayı başlatmayabilir.

Fırat Altnsy 6 yıl

Arif Raş yarın kurumla tekrar konuşcam fakat nasıl hemen anlayabiliyolart sigortamın yatıp yatpmadığnı

Onur Alçiçek 6 yıl

1 ay çalıscam derse işe almazlar

Arif Raş 6 yıl

Fırat Altnsy iş veren kurum biraz kurumsal firma o yüzden sigortasız kabul etmiyolar. Ben dürüstçe söyledim zaten adamların geçici elemana ihtiyacları varmış elemanları ani çıkış yapmış o yüzden beni kabul ettiler zaten 1 aylık

Onur Alçiçek 6 yıl

Hangi şehirdesin kardeşim? O şehrin face iş ilanı gruplarına yaz. Ankaradaki gruplardan oldukça fayda gördüm ben

Fırat Altnsy 6 yıl

Fırat Altnsy konyada öğrenimdeyim şu anda ama bu dönemlik durumdan dolayı okulu bıraktım öbür dönem devam edicemçç

Onur Alçiçek 6 yıl