Maddi durumu yetersiz çiftlerin bakamayacakları sayıda çocuk yapmasını neye bağlıyorsunuz?

Çiftlerin hele de maddi durumu yetersiz çiftlerin bakamayacaklarından daha fazla çocuk yapmaları konusunda ne düşünüyorsunuz?
Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Bu ülkenin değerleri şairleri sinema ve ses sanatçıları onurlu siyasetçileri Aydınları yazarları emekçileri hep onlara bakamayacak ailelerden gelmedir. Bakmaktan kastınız eğer maddiyat ise Bence zenginler çocuk yapmasın.
Yok maneviyat ise hiçbir annenin diğerinden üstünlüğü sözkonusu bile olamaz.

B

O saydığınız değerler sadece bakamayacak ailelerden değil onlara bakacak ailelerden de gelmiştir ayrıca herkes hayatını kurtarıp bir yerlere gelemiyor o saydığınız değerler küçük bir azınlıktan ibaret hayatını kurtaramamış yüzbinlercesi var uzun lafın kısası bakamayacaksan çocuk yapmayacaksın

Serkan Sarıhan 6 yıl

Yine söylüyorum bakmaktan kastınız nedir Örneğin ben fakir bir ailede büyüdüm yetiştim belki sizin iki tane olan benim bir taneydi belki sizde bir olan bende hiç yoktu yeri geldi 5 kardeş bir göz odada sıralanıp yattık. Şu an benim iş verdiğim insanlar var ben olmasamıydım.

Burhan Ecevit 6 yıl

Benim kastettiğim maddi açıdan 3 çocuğa bakamıyorsan niye 4. çocuğu yapıyorsun ben bunu anlatmaya çalışıyorum siz olmasaydınız diye birşey demedim

Serkan Sarıhan 6 yıl

Bunun suçlusu birey değil ülke yönetimidir yıl oluyor yirmi çocuğa bakacak duruma geliyor insanlar yıl oluyor kendine bakamıyor kimsenin garantisi yok ki

Burhan Ecevit 6 yıl

Paran varsa adam gibi bakarsın paran yoksa kimi zaman aç kimi zaman soğuk da yatarsın bu işler böyledir

Serkan Sarıhan 6 yıl

Yokluk çile azap belki 100 kişiden 1 ini tetikleyip daha iyi yaşam için sonsuz çabalamasına sebep olur. Ve o çekilen çilenin hesabını sanatıyla siyasetiyle yetenekleriyle anlatıp geldiği yere göz kırpar.. Ama geri kalan 99 yıldızı parlamayan insana nolur adı sanı duyulmadan köle gibi cahilliği kullanılıp veda eder hayata.. Bu bakımdan bakılamıyacak çocuk doğurulmamalı elbette ama suçlu doğuran ana baba değil onları cahil bırakan sömüren zihniyettir.

Furkan Avcıoğlu 6 yıl

Param yok diye bir çocuk dünyaya getireyim mi diye düşüneceğime beni bu düşünceye sevk eden sisteme karşı nasıl bir mücadele geliştiririm onu düşünürüm .

Burhan Ecevit 6 yıl

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum Burhan Ecevit beyefendi

Alev Haşim 6 yıl

Siz düşünmeye devam edin

Serkan Sarıhan 6 yıl