Neden Bebeğim Kabız Oluyor?

Birkaç tane muhtemel sebep vardır:

Katı yemek. Katı yiyecekler yediğinde, bebeğiniz hafif kabız oluyorsa buna şaşırmayın. Bu genelde şundandır; pirinç -bu yaygın olan yiyecektir- fiber bakımından yetersiz bir besindir. Kabızlık ayrıca bebeğinizi sütten kestiğinizde olur çünkü bu durum genelde dehidrasyona yol açar.

Mamalar. Özellikle emzirilen bebekler nadiren kabız olurlar. Anne sütü yağ ve protein'in mükemmel bir dengesine sahiptir bu yüzden her zaman yumuşak kaka üretirler, hatta bebeğiniz bir kaç gün kaka yapmamış olsa bile, bu geçerlidir.

Eğer bebeğiniz mama ile besleniyorsa, mamanın içerisinde bir şeyin onu kabız yapması mümkündür. Çeşitli mamalarda kabızlığa neden olacak protein unsurları yaygındır. Bebeğinizin mamasını değiştirme konusunda doktorunuzdan yardım isteyebilirsiniz.

(ayrıca, mamadaki demir miktarı kabızlığa neden olmaz)

Dehidrasyon. Eğer bebeğiniz su kaybetmişse, onun bağışıklık sistemi, yediği ve içtiği şeylerin -hatta bağırsaklardaki atıkların- suyunu emerek buna cevap verecektir. Sonuç, çıkarması zor, kuru kaka olur.

Hastalık ya da bir sağlık durumu. Yaygın olmamasına rağmen, kabızlığa; tiroit yetmezliği, botulism (gıda zehirlenmesi) ve belli yemek alerjileri ve metabolizma bozuklukları gibi arka planda olan bir sağlık bozukluğu neden olabilir. Nadiren, bebeğin bağırsağının düzgün bir şekilde işlev görmesini engelleyen bir doğum bozuklunun sebep olduğu bir sağlık bozukluğu olan hirschsprung hastalığı da kabızlığa neden olabilir. Eğer bebeğinizin neden kabız olduğuna dair herhangi bir sebep yoksa doktorunuza bu sağlık bozukluklarının olup olmadığını kontrol ettirin.

Bu makale faydalı mıydı?
Misafir olarak yayınla
0
Hiç yorum yok. İlk yorumu sen yap!
Fotoğraflarınızı buraya sürükleyin
- veya -