Reflü

Reflü

Reflü, yaygın bir hastalıktır. Mide ekşimesi olarak bilinen yanma acısıyla vuku bulur ve iç alt göğüs bölgesi civarında içten hissedilir. Buna, yemek borusunun içine aşağıdan yukarı doğru akan mide asiti neden olur.

Tıbbi terim "Gastroözofageal Reflü Hastalığı" olarak bilinen reflü haftada iki kereden fazla meydana geldiği zaman teşhis edilir.

Bu sayfada reflünün tanımını ve öne çıkan belirtilerini açıklayacağız.

Reflü Nedir

Reflü, bazı mide asitlerinin yemek borusuna oradan da yemeğin tekrar aşağıya hareket ettirildiği gırtlağa gitme durumudur. Diğer bir isim olan mide ekşimesi bu durumdan başka bir şey değildir.

Mide, yemekleri parçalara ayırmaya yardım etmesi için ve bakteri gibi patojenlere karşı koruması için hidroklorik asid olarak bilinen güçlü bir asit barındırır.

Mideyi saran kısım özellikle güçlü asitlerden kendisini korumaya adapte olmuştur ancak yemek borusu böyle bir niteliğe sahip değildir.

Bir kas halkası olan Gastroözofageal sfinkter normalde yemeklerin mideye girmesine izin veren bir kapakçık görevi üstlenirler. Bu kapak görevini yapamada başarısız olduğunda ve mide içindekiler yemek borusuna geri çıktığında, mide ekşimesi gibi bir duygu olan reflünün belirtileri ortaya çıkar.

Reflü çok yaygın olarak değerlendirilir ve reflüden kaynaklanan hastalıklar en yaygın bağırsak şikayetleridir.

Amerikadaki bir gastroenteroloji üniversitesine göre, 60 milyon amerikalı ayda en az bir kez yaşamakta ve en az 15 milyon kişide her gün bu hastalık belirtilerini hissetmektedir.

Bu hastalık batı ülkelerinde en yüksek görülme oranlarına sahiptir; tahmini nüfusun -30'unu etkilemektedir.

Reflü yaygın olması ve tehlikeli olmamasına rağmen, kronik reflü ciddi hastalıklara neden olabilir.

Bu makale faydalı mıydı?
Misafir olarak yayınla
0
Hiç yorum yok. İlk yorumu sen yap!
Fotoğraflarınızı buraya sürükleyin
- veya -