Sinüzit Tedavisi

Vakaların çoğunluğunda, sinüzit herhangi bir tedavi gerekmeden kendiliğinden yok olur. Pek çok hasta evde yapılabilecek tedavilerin rahatlık sağladığını düşünüyor. Bu tedavi yöntemleri bazı reçetesiz satılan ilaçlarıda kapsıyor.

Buhar soluma (bir çaydanlık sıcak suyun, kaynar olmayacak, buharını içine çekme). Su bir kaç damla mentol yağıda içerebilir. Hastaların bunu uyguladıktan sonra biraz rahatlık hissetmesine rağmen, bu teknik bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Duşta ayakta durma veya oturma da bazen aynı etkiyi yaratabilir.

Sinüzit Nedir?

Burnu sulama (bu sinüs sulama/yıkama olarak da bilinir). Bu evde yapabileceğiniz tuzlu suyla burnu temizlemeyi içeren bir prosedürdür.

Sıcak Baskı - yüzün etkilenmiş bölgelerine hafif bir şekilde sıcak bir baskı uygulama bazı belirtileri ortadan kaldırabilir.

Kafanız biraz daha yüksekte uyuma; kafanızı normalde olandan daha yüksekte olması için yastıkları destekleyin; bu sinüzlerin etrafındaki baskı miktarını azaltabilir ve rahatsızlık ve ağrıyı düşürebilir.

Ağrıkesiciler- ağrıkesiciler ateşi azaltabilir.

Dekonjestan haplar- bunlar şişkinliği azaltır ve sinüslerin kurumasına imkan tanır.

Dekonjestan spreyler- haplarla aynı etkiye sahiptir. Ancak, hastalar bu spreyleri 1 haftadan daha fazla kullanmamalıdır. Tıkanıklığı daha kötü hale dönüştürme riski artar eğer bu dekonjestan spreyler daha uzun dönemleri kapsayacak şekilde kullanılırsa. Eğer şüphe içerisindeyseniz, doktorunuza yada eczacıya danışabilirsiniz.

Eğer bu yöntemlerden hiç birisi işe yaramazsa yaklaşık bir haftadan sonra, kişi doktora gitmelidir. Doktor sinüzit’in herhangi bir bakteriyel enfeksiyondan kaynaklanıp kaynaklanmadığına karar verip, antibiyotik yazabilir.

Bu makale faydalı mıydı?
Misafir olarak yayınla
0
Hiç yorum yok. İlk yorumu sen yap!
Fotoğraflarınızı buraya sürükleyin
- veya -