Modern tıbbın doktorları ellerini yıkamaya gerek duymuyor artık!

EL DEĞMEDEN MUAYENE !
Modern tıbbın doktorları, hastalarını çoktandır el değmeden muayene etmeye başladı. Başınız mı ağrıyor hemen bir MR çekiliyor. Midenizde şişkinlik mi var, endoskopisiz teşhis konmuyor. Öksürdüğünüz için akciğer tomografisi Allah’ın emri oluyor. Çarpıntınız varsa anjiyo yapılmadan hastaneden çıkmanız adeta imkânsız. Onlarca çeşit kan tahlilini saymıyorum bile.

Doktorlar artık el yıkamıyor

Öğle yemeğine gitmek için poliklinikten çıkmak üzere olan doktora, ziyarete gelen arkadaşı sormuş: “Sabahtan beri en az 30-40 hastayı muayene etmiş olmalısın, neden ellerini yıkamıyorsun?” “Gerek yok” demiş doktor, “çünkü hiçbirine elim değmedi.”
Marketlerin yiyecek içecek satılan reyonlarında görmeye alışık olduğumuz “ürünlerimiz el değmeden hazırlanmış ve paketlenmiştir” şeklindeki bir ifadenin benzerini yakında hastanelerimizde de görmeye hazırlıklı olun.

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Yazıyı okudum tabiki oyle el degdirmeyen doktorlarda var. Ama lütfen tüm doktorlara ayni suçlamayı yapmayalim. Benim çocuğumda bir kbb uzmanıdır hastalariyla tek tek itinayla ilgilenip sorunlarini dinliyor muayyenelerini yapip hayir dualarını alıyor bunun doktorlukla alakasi yok. Once vicdanlı olmak insan olmak lazim tabiiki

H

evet ne olursan ol önce insan ol

Meryem Çatikoglu 6 yıl

Kbb tabii kulaga bogaza buruna bakmasi gerekli dahiliye doktorlari oyle muayne ediyor etmiyor diyeyim hatta malesef

Fatma Tuyun 6 yıl

doktorlar branşlarina göre bakiyor. Tabikide her doktorunda bakışı hastaya yaklaşımı ayni değil genel konusmayalim tum doktorlari ayni kefeye koymayalim. İnsani iliskiler kişilere göre değişir.

Hatice Hansu 6 yıl